Ajankohtaista

Superhyvä-hankkeen Suuri tuotekehitysfoorumi 9.9.


20.06.2019

Kuva Superhyvä -hanke

 

Superhyvä-hankkeen Suuri tuotekehitysfoorumi järjestetään Seinäjoella 19.9. Frami B, Kampusranta 9, Seinäjoki.

 

Hyvinvointituotteiden tuotekehitys vaatii erityisosaamista. Juuri erityisosaamisella ja lisäarvotuotteilla myös pienet yritykset voivat erikoistua ja saada parempikatteisia tuotteita kaupan valikoimiin tai vientiin.Tässä tilaisuudessa tuodaan esille hyvinvointituotteiden (mm. kasvistuotteet, funktionaaliset tuotteet, täydennetyt tuotteet, ravintolisät, erityisruokavaliotuotteet) raaka-aineisiin, tuotekehitykseen ja valmistusteknologioihin liittyvää uutta tietoa ja osaamista käytännönläheisessä muodossa. Ohjelmaan on valittu esiteltäväksi kiinnostavimpia teknologioita, raaka-aineita sekä tuotekonsepteja.Ohjelmassa on aiheisiin liittyviä esityksiä, demoja, videoita janäyttelysekä mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa.

 

Ohjelma:

9:00 Ilmoittautuminenja aamukahvi

 

RAAKA-AINE-JA TUOTEAAMUPÄIVÄ

9:30 Tervetuloa! Tilaisuuden avaus. Ajankohtaiset trendit ja tuotekonseptit vuonna 2019Kehityspäällikkö Eeva-Liisa Häkli, Foodwest Oy.

10.00 Raaka-aine-ja tuoteterveisiä erikoismessuilta Foodwestinasiantuntijat ovat kevään aikana vierailleet erikoismessuilla (mm. Natural and organic products Lontoo sekä VitaFoodsGeneve, Sveitsi). Mitä mielenkiintoisia raaka-aineita ja tuotekonsepteja terveyteen ja hyvinvointiin liittyenlöytyi? Miten raaka-aineistaluodaantuotekehityksen avullatuoteinnovaatioitakaupan hyllylle? Kehityspäällikkö Sissi Kaskela ja tuotetietopäällikkö Mari Riuttala, Foodwest OyKehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpääja tuotekehityspäällikkö Virve Anttila, Foodwest Oy.

 

11:30 Omakustanteinen lounas, verkostoitumistaja tutustumista raaka-aine-ja tuotenäyttelyyn.

 

TEKNOLOGIAILTAPÄIVÄ

13:00 Ekstruusioja ekstruusiotuotteet toimitusjohtaja Ilkka Lehtomäki ja teknologiajohtaja Olavi Myllymäki, Polar GlucanOy ekstruusioteknologioiden ja niillä tehtävien tuotesovellusten esittelyä.

13:45 Kokemuksia esktruusioteknologiasta ja tuotekonsepteista kehityspäällikkö Harri Latva-Mäenpää ja tuotekehityspäällikkö Virve Anttila, Foodwest Oy.

14:15 Iltapäiväkahvi.

14:45 Fermentointi elintarvikkeiden tuotekehityksessä. Esimerkkinä palkokasvit erikoistutkija, FT Minna Kahala, Biojalostusteknologiat ja tuotteet,Luonnonvarakeskus (Luke). Mitä fermentointi on ja mihin kaikkeen sitä voi käyttää soveltaa? Fermentoinnilla voidaan esimerkiksi vaikuttaa elintarvikkeen ravitsemukselliseen laatuun, rakenteeseen ja makuun. Minkälaisia tuotekonsepteja voidaan fermentoinnin avulla kehittää esimerkiksi palkokasveista?

15:30 Luonnonaineuutteiden valmistus ja tuotantoteknologiat uuton teoriaa, uuttoteknologiat luonnon uutteiden valmistuksessa sekä esimerkkejä prosessoinnista professori Tuomas Koiranen, kemian prosessijärjestelmät, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto.

16:00 Mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa sekä hakea pilottiyritykseksi hankkeeseen.

17:00 Tilaisuus päättyy.

 

Tilaisuuden esite.

 

Ilmoittaudu täältä.

 

Lähde Superhyvä-hanke


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi