Ajankohtaista

Tuotteita Suomen luonnosta Saksan elintarvikemessuilla


13.12.2017

Suomalaiset matkailu- ja elintarvikealan yritykset suuntaavat jo kolmatta kertaa yhdessä Saksan Grüne Woche -kuluttajamessuille tammikuussa 2018. Paikalle saapuu yhteensä 1600 kansainvälistä näytteilleasettajaa, joista Suomen 100 m2 maaosasto rakentuu suomalaisten panimoiden ja -tislaamoiden tuotteita myyvästä FinnBar’ista, elintarvikeyritysten myyntipisteistä sekä Visit Finlandin ruokamatkailuyritysten alueesta.

 

Aiemmin tänä vuonna 100 suomalaista elintarviketta listattiin vuodeksi saksalaisen CITTI-kauppaketjun valikoimiin. Listaus oli osa Food from Finland -kasvuohjelman ja Visit Finlandin yhteistyönä lanseerattua Enjoy Finland – Reinste Natur -kampanjaa. Syksyn aikana tuotevalikoimaa on laajennettu, ja uusia suomalaisia tuotteita on nyt saatavilla myös CITTI-ketjun Lieferello-verkkokaupassa, jonka toimitukset kattavat koko Saksan.

 

Elintarvikealan yrityksistä Suomen Grüne Woche -maaosastolle osallistuvat Dammenberg, Malmgård, FinnSpring, Sinebrychoff, Shaman Spirits, Kala-Lappi, Linkosuo, Roberts ja Sinuhe. Pienet Panimot, Suuret Oluet -yrityksistä mukana ovat Bryggeri Helsinki, Lammin Sahti, Teerenpeli, Vakka-Suomen Panimo, Fiskarsin Panimo, Ägräs Distillery, Stallhagen ja Malmgård. Matkailualan edustajat tulevat Lakelandin ja saariston alueelta: Visit Mikkeli, mukanaan Mikkelin ruokamatkailuyritykset  Anttolanhovi, Ollinmäen viinitila ja Raijan Aitta edustaen D.O. Saimaata, sekä Lehmäleiri (das Kuh-Camp), Puustilan maisematila, Kuopio 2020 European Region of Gastronomy tunnustusta esittelevä Visit Savo ja kahvila-ravintola Iltalypsy sekä saariston aluetta edustaen Visit Salo, Metsähallitus, Malmgård ja Finnlines.

 

Suomen Grüne Woche -maaosaston rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja sen organisoinnista vastaavat Finpron Visit Finland -yksikkö ja Finpron johtama Food from Finland -kasvuohjelma yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön ja Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n kanssa.

 

Lähde

Maa- ja metsätalousministeriö


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi