Ajankohtaista

Kasviravintolisät enimmäkseen turvallisia


13.02.2019

Kuva Ruokavirasto

 

Ruokaviraston laatiman riskiprofiilin mukaan suurin osa kasviravintolisistä on turvallisia, riskejä kuitenkin liittyy lääkkeiden yhtäaikaiseen käyttöön.

 

Riskiprofiilissa oli mukana 30 kasvilajia, yleisimpiä käytettyjä kasveja olivat auringonhattu, inkivääri sekä punariisi. Luonnontuotteista raportissa tarkastellaan mustikan ja nokkosen käyttöä ravintolisissä.

 

Tyypillistä kasviravintolisien käytölle Suomessa on se, että yhtäaikaa käytetään monia eri lisiä ja yhdessä tuotteessa on monesti montaa eri kasvia. Käytöstä ei juurikaan myöskään kerrota lääkärille mikä aiheuttaa yhdessä lääkkeiden käytön kanssa riskejä. Lisäksi aihetta on tutkittu hyvinkin vähän ihmisillä.

 

Ongelmallisimpina tuotteina nähtiin punariisi ja vihreä tee. Suurimmat vaarat aiheuttivat tuotteiden liiallinen käyttö sekä yhteiskäyttö lääkkeiden kanssa.

 

Lue lisää Ruokaviraston sivuilta.

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi