Ajankohtaista

Luonnontuotepäivien aineistot on julkaistu


19.11.2024

Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2024 Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa. Tapahtuma oli kaksipäiväinen, ja luonnontuotepäivien ohjelmaan sisältyi mm. seminaari yritys- ja hanketoreineen sekä opintoretki. Seminaarissa tarkasteltiin luonnontuotteiden tuomaa sisältöä ja mahdollisuuksia palveluissa, myynnin ja jakelun lyhyitä ketjuja sekä tutkimuksen ja kehitystyön tarjoamia alan uusia mahdollisuuksia.

 

Luonnontuotepäiviä koskeva aineisto on nyt julkaistu, ja voit tutustua siihen nettisivuilla tai alla olevien linkkien kautta. 

 

Seminaaripäivän aineistot

Teema 1: Luonnontuotteista sisältöä palveluihin

 

Makumatka Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 - Ruoka on osa kulttuuria! PDF

Niina Keränen, Oulu2026 Arctic Food Lab

 

Terveiset Oulun Villiyrttikarkeloilta PDF

Mervi Tiermas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Parasta paikallista pöytiin -hanke

 

Villiyrtti-tasting- villiyrttikokemus useilla aisteilla PDF

Päivi Kaukua, Yrttiaitta Saarento

 

Sienielämyspäiviä ja lähiruokavisiittejä - kokemuksia luonnontuotepalveluista PDF

Riitta Rontu, Syötteen sieni ja yrtti ky

 

Teema 2: Luonnontuotteiden myynnin ja jakelun lyhyet ketjut

 

Logistiikkaratkaisuja lähiruokatoimituksiin PDF

Anna Riikka Lavia, Ammattiopisto Lappia, Loue

 

Pienyritysten osallistuminen julkisiin hankintoihin: Ratkaisumme ja mahdollisuudet PDF

Katri Sipola, Monetra Oulu Oy

 

Ruokayrittäjyys REKOssa – liiketaloudellisia ja muita merkityksiä PDF

Nina Grönqvist, Helsingin yliopisto

 

Kokemuksia myynnin ja jakelun ratkaisuista PDF

Susanna Kujala, Kujalan Tila Oy / Kujalan Herkku Oy

 

Teema 3: Luonnontuotealan uusia mahdollisuuksia

 

Kosteikkoviljelyn ja -kasvien mahdollisuuksia PDF

Hanna Kekkonen, Luonnonvarakeskus

 

The undiscovered endophytic microbiome inside wild bilberry fruit: diversity and main influencers

Phuong Nguyen, Oulun yliopisto

 

Ajatuksia ilmastoviisaasta toiminnasta ja yhteistyöstä tuottajien, jalostajien ja teknologiatoimittajien näkökulmista PDF

Peetu Virkkala, Oulun yliopisto, Kerttu Saalasti Instituutti, Climate-Food -hanke

 

Fermentointi ja raaka-aineiden laatu PDF

Heli Pirinen, Idea Nature Oy

 

Luonnontuotealan tulevaisuuden näkymiä? PDF

Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry

 

Retkipäivän kohteet

Kasvishovi Oyhttps://kasvishovi.fi/

 

Loihakka Oy, https://loihakka.fi/fi/luontoa-ja-historiaa/

 

Aitoluotohttps://www.aitoluoto.fi/

 

Vihiluodon kalahttps://www.vihiluodonkala.fi/

 

Linnunradan tilahttps://www.linnunradantila.fi/

 

ChocoSomnia Oyhttps://chocosomnia.fi/

 

 

Lisätiedot Luonnontuotepäivistä: Juha Rutanen, p. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi, info@aitoluonto.fi

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi