Ajankohtaista

Suomen ruokamatkailustrategia vuosille 2024—2028


12.10.2024

Ruokamatkailu on matkailumuoto, joka ruoan lisäksi tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua kohdealueeseen sekä sen kulttuuriin, perinteisiin ja historiaan. Ruokamatkailussa piileekin suuri mahdollisuus, sillä matkailijoiden kiinnostus paikalliseen ruokaan ja ruokakulttuuriin on selvässä kasvussa. Tätä taustaa vasten on nyt myös päivitetty Suomen ruokamatkailustrategia neljäksi vuodeksi eteenpäin. 

 

Ruokamatkailustrategia on tehty avuksi Suomen ruokamatkailua toteuttaville yrittäjille ja sen mahdollistaville muille tahoille. Strategia on laadittu alan tutkimusten pohjalta yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa, ja sitä varten on haastateltu yrittäjien ja asiantuntijoiden lisäksi myös alan opiskelijoita.

 

Tutkimusten ja haastattelujen tulokset on tiivistetty usempaan toimenpidekokonaisuuteen ja niiden alta löytyviin ehdotettuihin toimenpiteisiin. Kartoitusten pohjalta valmistuneella Suomen ruokamatkailustrategialla ja sen toimenpiteillä edesautetaan unohtumattomien makuelämyksien tuottamista, ja tuodaan esille keinoja suomalaisen ruokakulttuurin ja -matkailun tunnettavuuden parantamiseen. Samalla ruokamatkaillualaa kehitetään myös entistä innovatiivisempaan ja kestävämpään suuntaan.  

  

Ruokamatkailu on kasvussa Suomessa ja maailmanlaajuisesti, ja sen avulla voidaan hyvin tasoittaa myös matkailun kausivaihtelua. Suomi pohjoisena maana on kiehtova monella tavalla, ja voi erottautua kilpailijoistaan ruoan lisäksi myös puhtaan luonnon ja ruokakulttuurinsa avulla.

 

Lähde: Haaga-Helia 7.10.2024

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi