Ajankohtaista

Tutkimusjulkaisu mustikan ja tyrnin lehdistä elintarvikekemian alalla


10.03.2020

Tutkimuksen tavoitteena oli löytää uusia pohjoismaisia luonnon antioksidantteja eli hapettumisenestoaineita. Tutkimuksessa testattiin uutettujen marjanlehtien antioksidanttivaikutuksia lihatuotteissa. Tuloksista nousi erityisesti esille mustikan ja tyrnin lehdistä tehdyn uutteen korkea antioksidanttikapasiteetti ja kyky estää lihatuotteiden pilaantumista.

 

Lähde

Mäkinen, S., Hellström, J., Mäki, M., Korpinen, R. & Mattila, PH. 2020. Bilberry and Sea Buckthorn Leaves and Their Subcritical Water Extracts Prevent Lipid Oxidation in Meat Products. Saatavilla DOI: 10.3390/foods9030265


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi