Luonnontuotepäivät Lapissa ja Äkäslompolossa 2021

Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2021 Lapissa paikan päällä sekä seminaarin osalta myös verkossa. Tapahtuma aloitettiin Rovaniemeltä ja Äkäslompolosta (Kolari) lähtevillä yritysretkeilyillä keskiviikkona 3.11., tämän jälkeen kokoonnuttiin Äkäslompolossa yhteiselle illalliselle ja jaettiin alan tunnustuspalkinnot. Seuraavana päivänä 4.11. järjestettiin perinteinen seminaari, paikkana Yllästunturin luontokeskus Kellokas.

 

Retkeilyillä tutustuttiin Lapin yrityksiin ja luonnontuotealaan liittyvään toimintaan. Seminaarissa puolestaan tarkasteltiin kehittyvän luonnontuotealan tulevaisuutta, raaka-aineita luonnontuotealan arvoketjujen perustana sekä luonnontuotteita hyvinvointituotteissa ja -palveluissa erityisesti Lapin näkökulmasta.

 

Luonnontuotepäivien 2021 ohjelma

 

 

Materiaalit

 

Teema 1: Kehittyvä luonnontuoteala: missä mennään ja mihin menossa?

  • Luonnonvarojen käytön tulevaisuuskuvia pdf, Irene Kuhmonen, Jyväskylän yliopisto
  • Luonnontuotealan kehittyvät liiketoimintaekosysteemit pdf, Jouni Pykäläinen, Itä-Suomen yliopisto
  • Yritysnäkökulmia luonnontuotealan tulevaisuuteen pdf, Katja Misikangas, Arctic Warriors Oy
  • Luonnontuotealan toimialalla, kehittämistyössä ja koulutuksessa tapahtuu pdf, Juha Rutanen, pdf, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti; Sirkku Wacklin, luonnontuotealan toimialapäällikkö ja pdf, Anu Tossavainen, Arktiset Aromit ry

 

Teema 2: Laadukkaat raaka-aineet – luonnontuotealan arvoketjujen perusta

  • Kaarnikka kunniaan – tietoa terveysvaikutuksista, Mari Hämäläinen ja Eeva Moilanen, Arktisten kasvien taiga: terveyttä luonnosta -hanke, Tampereen yliopisto
  • Nokkosen tuotanto ja käyttö kehittyvät pdf, Françoise Martz, Luonnonvarakeskus ja Tapio Pyörälä, Lapin ammattikorkeakoulu, Arktinen nokkonen –hanke
  • Luonnontuotteiden tuotantoketjut – esimerkkeinä pihka, männynkuori ja leikkohavut pdf, Helena Pahkala, Marko Ämmälä ja Jussi Somerpalo, Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista, Suomen Metsäkeskus
  • Luomukeruutuotannon ohjeistus päivittyy pdf, Sampsa Heinonen, Ruokavirasto
  • Kampanja kannustaa luomukeruualueiden sertifiointiin pdf, Anne Annala, Luomua metsäluonnosta, Suomen Metsäkeskus
  • Lapin luonnontuotteiden matka metsästä maailmalle linkki, Pia Ax ja Hanna Vuontisjärvi, Kiihdyttämö-konseptin toteutettavuus, Kolarin kunta

 

Teema 3: Luonnontuotteet hyvinvointituotteissa ja –palveluissa

  • Luonnontuotteet potentiaalina luonnonkosmetiikassa pdf, Heli Pirinen, Idea Nature Oy
  • Lapin luksus osaksi yritysten liiketoimintaa pdf, Aini Ojala ja Anne Liedes, Lappi Luxus - palveluja ja tuotteita lappilaiseen
    hyvinvointimatkailuun, Lapin koulutuskeskus REDU
  • Luonnontuotteita Ylläksellä pdf, Anne Pantsu, KipakkaKettu ja Velhon Kota Oy
  • Yrityskokemuksia luonnontuotteista ja hyvinvointipalveluista pdf, Anneli Kuhmonen, Hoitola Luonnon Aarteet

 

  • Luonnontuotealan hankkeet Lapissa, pdf

 

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi