AITOLUONTO uutiskirje 7/20
|
Valtakunnallisten Luonnontuotepäivien verkkoseminaarin materiaalit
Luonnontuotealan perinteisessä valtakunnallisessa tapahtumassa tarkasteltiin tänä vuonna Pohjois-Savon toimintaan tutustumisen lisäksi erityisesti luonnontuotteiden terveys- ja hyvinvointihyötyjen tuotteistamista, kestävää ja laadukasta tuotantoketjua sekä laatua ja osaamista alan kasvun tekijöinä. Kooste päivän esityksistä materiaalilinkkeineen löytyy täältä.
|
|
Vuoden luontoyritys: LehtoPeat Oy
LehtoPeat Oy on luontoyrittäjyyden edelläkävijä, joka on ansiokkaasti ja innovatiivisesti kehittänyt hoitoturvealaa sekä alan tuotteita ja palveluja.
Lue lisää...
|
|
Vuoden luonnontuotetoimija: Suomen metsäkeskus
Vuoden luonnontuotetoimija 2020 on metsäkeskus, jonka hankkeet ja henkilöstö ovat tulleet vauhdilla mukaan luonnontuotealan kehittämistyöhön niin aluetasolla kuin valtakunnallisesti.
Lue lisää...
|
|
Kunniakirja 2020: Saska Tuomasjukka
Tunnustuksena kotimaisten luonnontuotteiden esilletuomisesta ja menestyksekkäästä tuotekehityksestä, Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy.
Lue lisää...
|
|
Opetusvideoita luonnonyrteistä
Wild Food Savo –hankkeen toteuttamissa opetuskäyttöön suunnitelluissa videoissa esitellään lyhyesti neljä yleistä villiyrttiä: nokkonen, voikukka, siankärsämö ja vuohenputki.
Lue lisää...
|
|
Viennin kasvattaminen vaatii ajantasaista markkinatietoa
MarketWise-hanke 2018–2020 antoi elintarvikealan pk-yrityksille varmuutta kansainvälistymiseen. Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoittama ja Fennopromon toteuttama hanke on edistänyt elintarvikealan yritysten kansainvälistymistä rohkaisemalla ja auttamalla yrityksiä ajantasaisen markkinatiedon äärelle.
Lue lisää...
|
|
Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle
Opas kerääjille sekä luonnontuotealan yrityksille, joissa luonnon raaka-aineita jalostetaan korkeamman jalostusarvon tuotteiksi elintarvike-, hyvinvointi- ja kosmetiikka-aloille. Oppaan sisällön on tarkoitus tuoda tietoa jo olemassa olevien omavalvontapohjien ja oppaiden rinnalle laadunhallintaan korkean raaka-aineen laadun ylläpitämiseksi sekä raaka-aineen jalostusarvon nostamiseksi.
Lue lisää...
|
|
KryoMikro -hankkeen loppuraportti
Keväällä päättyneessä hankkeessa tutkittiin kahden Suomen prosessiteollisuudessa hyödyntämättömän tekniikan, kryokonsentraation ja mikroaaltokäsittelyn, soveltuvuutta elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden prosessointiin, sekä kaatopaikan suotovedestä regeneroidun veden käsittelyyn.
Lue lisää...
|
|
Kiinnostaako keruuvakkojen yhteistilaus?
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry kartoittaa kiinnostusta keruuvakkojen yhteishankintaan. Raaka-aineitten keruun kehittämistyössä on herännyt kysymyksiä keruuvälineistä, niitten osalta laadukasta ja tuotannollista toimintaa ei ole tarkasteltu riittävästi. Yhdistyksen ehdottamassa keruuvakassa materiaali on elintarvikemuovia. Vakan hinta tulee olemaan noin 25€.
Lue lisää...
|
|
Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä
|
Joulukuu 2020
|
Luomukeruusertifiointi tutuksi metsänomistajille
|
8.12.2020 klo 13-15.00, verkko, Adobe Connect. Seminaarissa kuullaan keruuluomukyselyiden tuloksista Keski-Suomessa, Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja saadaan tietoa metsien luomusertifioinnista.
Lue lisää...
|
Kansallispuistojen potentiaali luonnontuotealan kehitykselle
|
16.12. klo 13, webinaari. Tilaisuudessa puhujina luonnontuotteiden, biosfäärialueiden, kestävän matkailun, luonto-, ruoka- ja kulttuuripalvelujen sekä reitistöjen huippuasiantuntijoita. Lisäksi webinaarissa julkaistaan uusi luonnontuotealan toimialaraportti.
Lue lisää...
|
|
Tammikuu 2021
|
Luonnosta tuotteeksi hankkeen Virtuaalinen opintomatka
|
20.01.2021 17.00-19.30 Microsoft Teams:n kautta. Päivän aikana kolme luonnontuotealan yritystä esittelee toimintaansa: Yrttiukko Pekka Rajaniemi Viitasaarelta, Hortafarmari Jouko Kivimetsä, hortamaatila Rääkkylässä sekä Ärmätti Tuomo Seppänen, nokkosenviljelyn pioneeri ja Suomen suurin nokkosenviljelijä Puolangalta
Lue lisää...
|
Perinnesaunottajakoulutus
|
23.1.-21.3.2021, Kajaani. Koulutuksessa opitaan perinteisestä suomalaisesta saunotuksesta, sekä erilaisten yrttien, marjojen ja muiden luonnontuotteiden käytöstä (suola, hunaja, turve) osana saunottamista niin teoriassa kuin käytännössä.
Lue lisää...
|
|
Maaliskuu 2021
|
Luonnontuotepainotteiset metsäsuunnitelmat
|
24.03.2021, verkko (Kajaani Seppälä, LuVa). Hakuaika päättyy: 16.03.2021.
Lue lisää...
|
|
Huhtikuu 2021
|
Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus
|
7.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.
Lue lisää...
|
Luonnontuotepotentiaali metsissämme
|
21.4.2021 klo 9, verkko. Kajaani Seppälä, LuVa. Hakuaika päättyy 13.4.2021.
Lue lisää...
|
Luonnonyrtit tutuksi -etäkoulutus
|
28.4.2021 klo 17.30-19.30, Microsoft Teams. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä koulutuksesta saadaan vahvistusta omaan osaamiseen ja rohkeutta käyttää luonnonyrttejä.
Lue lisää...
|
| | Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n
Facebook-sivuilla
|
|