aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 3/2021


Elintarvikkeiden vientipolku opastaa yritystä viennin vaiheissa

Elintarvikealan yhteinen Vientipolku kuvaa viennin prosesseja ja aikajännettä. Se auttaa yritystä löytämään oikeaan julkiseen palveluun oikea-aikaisesti kansainvälistymisen eri vaiheissa.

Lue lisää...

Suomen talousmetsissä runsaasti syötäviä kasvilajeja

Suomen talousmetsät tuottavat puutavaran lisäksi monenlaisia muita tuotteita, kuten ainakin 68 syötävää kasvilajia. Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimus osoitti, että metsien käsittelyllä ja hakkuilla on selvä vaikutus näiden lajien esiintymiseen.

Lue lisää...

Ota kantaa virkistyskäytön kehittämiseen

Ympäristöministeriö on avannut Ota kantaa -kyselyn luonnon virkistyskäyttöä edistävän strategian valmisteluun liittyen. Kyselyssä kartoitetaan muun muassa keinoja ja palveluja, joilla voitaisiin edistää ulkoilua ja luonnon virkistyskäyttöä.

Vastaa kyselyyn täältä.

Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon

Hankkeessa investoidaan luonnontuotteiden jatkojalostamiseen liittyviin laitteisiin, kuten kuivureihin sekä perustetaan pieni elintarvikehuoneisto luonnontuotteiden kuivaamoa varten. Hankkeessa keskitytään myös luonnontuotteiden tuotekehityksen osaamiseen ESEDUN oppilaitoksen opiskelijoiden ja alueen yritysten kanssa sekä järjestetään työpajoja.

Tutustu hankkeeseen >

Jäsenesittelyssä: Naturest Oy

Yritys järjestää erilaisia elämyksellisiä hyvinvointipalveluita sekä yritysasiakkaille että yksityisille kuluttajille kuten metsäisiä tyhypäiviä, matkailijoille ohjelmapalveluita ja kansainvälisille ryhmille koulutussisältöjä luontotyöpajojen muodossa. Naturest Oy on mukana myös luonnonkeruutuotteiden keruuverkostossa.

Ekokompassi -sertifikaatti, Green Care Luontovoima, Sustainable Travel Finland -laatumerkit

Tutustu palveluun >

Onko teillä tietoa luontoyrittäjyydestä tai siihen liittyvistä tapahtumista? Laittakaa vinkkinne info@aitoluonto.fi.

Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

 
Toukokuu 2021

Virtuaalinen pakastekuivausopintomatka

5.5.2021 klo 13-15, 

Koonti pakastekuivauskoeajoista, pakastekuivauslaitteiden esittely. ELLI-, ELOT- ja ProYritys Pohjois-Karjala hankkeiden järjestämä. Ilmoittaudu 30.4. mennessä.

Lue lisää...

Luonnon omat valmistusmenetelmät

5.5.2021 klo 16.30-18.30

Fermentointi elintarvikkeissa ja ruokateollisuudessa 2021. Luennoitsija Henri Hekanaho, The Kefir Guy Company Ltd. Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon -hanke. Luento on ilmainen.

Lue lisää...

Luontoalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon (luontoalan osaamisalan) hyvät käytänteet ja kehittäminen

6.5.2021 klo 12-15, verkko.

Ammatillisen koulutuksen järjestäjille. Polku luonnontuotekehittäjäksi -hanke

Lue lisää...

Yhteistyötä ja vientiä Viroon?

18.5.2021 klo 9-13.30, Microsoft Teams.

Asiaa Viron markkinatilanteesta, liiketoiminta- ja investointimahdollisuuksista sekä liiketoimintakulttuurista, suomalais-virolaiseen tutkimusyhteistyöhön varsinkin luonnontuote- ja elintarvikealalla. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittaudu 17.5. mennessä.

Lue lisää...

Ammattimainen mehiläisten hoito Pohjois-Suomessa - mehiläistarhauksen jatkokurssi kokeneille tarhaajille

18.-20.5.2021, Seppälän Impilinna.

Kurssi jo aloittaneille mehiläistarhaajiille, jotka haluavat syventää tietoja mehiläishoidossa ja kehittää harrastusta kohti entistä kannattavampaa hunajan tuotantoa. Kainuun ammattiopisto. Hakuaika päättyy 7.5.

Lue lisää...

Luonnontuotteiden ja luomun hyödyntäminen Päijät-Hämeen alueella

19.5.2021 klo 13-15, Microsoft Teams.

Tervetuloa kuulemaan miten Päijät-Hämeessä hyödynnetään luonnontuotteita ja luomukeruualueita.

Lue lisää...

Yrttipoimijakoulutus etänä

19.5.2021 klo 17-19, Microsoft Teams.

Opeteltavina lajeina kuusenkerkkä ja koivunlehti. Kouluttajana keruutuotetarkastaja Anni Rintoo. Luonnosta tuotteeksi -hanke. Ilmoittaudu 18.5. klo 12 mennessä.

Lue lisää...

Luonnontuotteiden mahdollisuudet elintarvikealalla, Kaakkois-Suomi

20.5.2021 klo 13-16.15, Microsoft Teams.

Luonnontuotteiden käyttö elintarvikkeiden ja ruokatuotteiden raaka-aineena elintarvikealalla.

Ilmoittaudu 17.5. mennessä.

Lue lisää...

Pölytyksen merkitys puutarha- ja luonnonmarjatuotannolle

21.5.2021 klo 10-15, Seppälän Impilinna.

Tämä kurssi on sinulle, joka haluat syventää tietojasi mehiläishoidossa ja kehittää harrastustasi kohti kannattavaa hunajan tuotantoa. Kainuun ammattiopisto. Hakuaika päättyy 10.5.

Lue lisää...

 

 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›