|
Saunaruokaelämystä uudistetaan yhteiskehittämisellä
Ruoka ja juoma sekä sen esillepano ovat olennainen osa suomalaista saunaelämystä. Etelä-Pohjanmaan liiton AKKE-rahoituksella toimiva uusi hanke tähtää kehittämään alueen yritysten liiketoimintaa yhdistämällä suomalaisen saunan vetovoiman suomalaiseen elintarvikeosaamiseen.
Lue lisää...
|
|
Yrityskohtainen tilannearvio luonnontuotealan yritykselle tai yrittäjäksi aikovalle Keski-Suomessa
Kehityskeskustelussa käydään kattavasti läpi yrityksen nykytilannetta, tulevaisuuden tavoitteita ja kehittämiskohteita sekä sovitaan yhdessä tarvittavista jatkotoimenpiteistä. liiketoimintasuunnitelman laatimisessa, toimitilojen suunnittelussa, rahoituksen hankkimisessa, markkinoinnissa ja tuotekehityksessä.
Lue lisää...
|
|
Hiilensidontapalvelu kiinnostaa metsänomistajia
Metsänomistajista noin kolme neljäsosaa oli tyytyväisiä jokamiehenoikeuksien nykyiseen laajuuteen. Jokamiehenoikeuksiin kuulumatonta toimintaa ilmoitti havainneensa usein noin joka kymmenes metsänomistaja.
Lue lisää...
|
|
Luonnonvaratuottajaksi opiskeleva Anna Kallunki palkittiin tuotesarjastaan
REDUn Kemijärven toimintayksikössä luonnonvaratuottajaksi opiskeleva Anna Kallunki menestyi Seinäjoen ammattikorkeakoulun järjestämässä opiskelijakilpailussa. Food Business Challenge -kilpailussa.
Lue lisää...
|
|
Luonnosta Sinulle -julkaisun teemana Villiyrtit ja erikoiskeruutuotteet
Monipuoliseen sisältöön mahtuu asiaa laatujärjestelmistä, ammattikeittiöiden villiyrttien käyttöä, luonnonkasvien viljelymahdollisuuksia, villikasvien käytössä huomioitavaa lainsäädäntöä, verotusta, kertausta jokamiehen oikeuksista ja luomukeruualueiden hyödyntämismahdollisuuksia.
Julkaisu on vapaasti luettavissa ja jaettavissa Arktiset Aromit ry:n sivuilla.
Lue lisää...
|
|
Mahla - koivun eliksiiristä lisäarvoa maaseudulle
Hankkeen päätavoitteena on koivusta saatavien tuotteiden, tuottajien ja hyödyntäjien verkoston luominen, erilaisten toimintamallien ja -ketjujen tekeminen liiketoiminnan kehittämiseen sekä tiedon tuottaminen mahlan ja pakurin hyödyntämiseksi entistä enemmän.
Tutustu hankkeeseen >
|
|
Jäsenesittelyssä: LuontoLeena
Yrityksen palveluntarjontaan kuuluu luontoretket, yrtti- sieni- ja marjakurssit sekä poimijakorttikoulutukset, Green Care -kouluttaminen, Green Care -lähtöinen luontoavusteinen toiminta ja tapahtumat, luonnontuotteiden keruu ja jatkojalostaminen.
Tutustu palveluun >
|
|
SeAMK Ruoka 2021 - Ilmastokestävää ruokaketjua edistämässä
Mukana kokemuksia digitaalisen metsävaratiedon soveltamisesta luonnontuotteiden keruukohteiden kartoituksessa - esimerkkinä mahlakoivikot ja kuusenkerkkätaimikot sekä eteläpohjalaisten ruokaketjun yritysten näkemykset metsiin perustuvista luonnontuotteista.
Lue lisää...
|
|
Ratkaisuja matkailuyrityksille energia- ja materiaalitehokkuuteen
CBC NatureBeST –hanke on tuottanut opaskirjan matkailuyritysten energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen. Oppaassa käsitellään mm. erilaisia energia-, käymälä- ja jätehuollon toimiviksi todettuja ratkaisuja.
Lue lisää...
|
|
Luontoyrittäjyysverkosto lausui luomuohjelman luonnoksesta
Luomukeruutuotannon tavoitteissa tulisi näkyä yhtenäisten luomukeruualueiden laajentaminen kansainvälisten markkinamahdollisuuksien hyödyntämiseksi, kustannustehokas sertifiointiprosessi ja toimintamallin reiluus.
Lue lisää...
|