|
Vuoden 2022 luonnontuotteet on valittu
Vuoden 2022 luonnonmarjaksi valittiin mustikka, sieneksi mustatorvisieni ja yrtiksi vuohenputki.
Lue lisää...
|
|
Kasviuutteilla potentiaalia älytekstiileissä
Future Bio-Arctic Design (F.BAD) -projektissa (2018–2021) tutkittiin pohjoisen luonnon kasveista yhdisteitä, jotka voisivat korvata nykyisin käytettyjä haitallisia ja vaarallisia kemikaaleja tekstiiliteollisuudessa.
Lue lisää...
|
|
Vuoden 2022 mehiläistarhaajaksi Aappo Valo Kaustiselta
Suomen Mehiläishoitajain Liitto valitsi Vuoden 2022 mehiläistarhaajaksi Aappo Valon Kaustiselta. Valinta julkistettiin SML:n Talvipäivillä 22. tammikuuta.
Lue lisää...
|
|
Luonnontuotteiden tuottaminen ja metsien luomusertifiointi kiinnostavat pohjoiskarjalaisia metsänomistajia
Toistaiseksi vielä harva pohjoiskarjalainen metsänomistaja tuottaa luonnontuotteita myyntiä varten, mutta moni pitää sitä yhtenä hyvänä mahdollisuutena. Kiinnostavimpina tuotettavina tuotteina nähdään pakuri, koivunmahla, kuusenkerkät sekä koivun lehdet ja koristehavut.
Lue lisää...
|
|
Käyttöhistoria on avainasemassa luonnonkasvien käytössä
Luonnontuotteiden kaupallinen elintarvikekäyttö ja sitä koskeva lainsäädäntö -webinaarissa käsiteltiin uuselintarvikeasetusta sekä aromi- ja alkoholilainsäädäntöä. Ratkaiseva tekijä kasvien turvallisuutta arvioitaessa on tarkoituksenmukainen käyttöhistoria.
Lue lisää...
|
|
Yritysten näkemyksiä luonnontuotealan ohjelmatyöhön tarvitaan
Luonnontuotealan kehittämistoimia suuntaava valtakunnallinen toimintaohjelma päivitetään talven aikana. Työn tueksi tarvitaan luonnontuotteita hyödyntävien yritysten näkemyksiä siitä, mitä erilaisia toimia tarvittaisiin alan kehittämiseen ja liiketoiminnan kasvuun.
Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa ohjelman painotuksiin ja linjauksiin.
Lue lisää...
|
|
Luonnontuotteiden kaupallinen elintarvikekäyttö ja sitä koskeva lainsäädäntö -webinaari 25.1.2022
Kaikille avoimessa webinaarissa päivitettiin tiedot luonnonkasvien käyttöä koskevasta elintarvikelainsäädännöstä ajan tasalle. Webinaarin aineistot löytyvät julkaisun linkeistä. Webinaarin tallenteissa on Ruokaviraston osuus sekä opastus kasvikohtaisten tietojen hakuun.
Lue lisää...
|