|
Haussa Suomen parhaat ruokalahjat
Kilpailussa etsitään ruokamatkamuistoiksi ja liikelahjoiksi soveltuvia ruoka-, design- ja käsityötuotteita. Tuotteiden tulee olla kotimaisista raaka-aineista valmistettuja. Esikarsinta suoritetaan lomakehaun perusteella, ja lomake on avoinna 1.-30.9.2024. Lue lisää...
|
|
Luonnontuotepäivät 2024 Oulussa
Luonnontuotealan perinteinen tapahtuma järjestetään tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa. Tapahtumaan on jo ilmoittauduttu vilkkaasti, ja opintoretki on myös täyttymässä. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!
|
|
Hunajasato jäämässä tavanomaista niukemmaksi
Lämmin alkukesä nopeutti kasvukautta, ja monet hunajan satokasvit kukkivat ennen kuin mehiläispesät olivat ehtineet vahvistua keruu-kuntoon. Loppukesän satokasvit myös tuottivat satoa heikosti, joten hunajasadon arvioidaan jäävän odotettua niukemmaksi. Lue lisää...
|
|
Kotimaisen kalan vierasaine- ja ravintoainepitoisuuksista uutta tietoa
Kotimaista kalaa kannattaa syödä, ja nykyisillä kulutusmäärillä kalan terveyshyödyt ylittävät vierasaineiden aiheuttamat haitat. Kalan käytön lisääminen siis kannattaa, ja olisi väestön terveydelle hyväksi. Särkikalat ovat hyvä vaihtoehto muiden ohella. Lue lisää...
|
|
Erä- ja luonto-oppaille kansallispuisto koulutusta
Kansallispuisto-opassertifikaatti on osa vuoden kestävää erä- ja luonto-oppaan koulutusta. Erä- ja luonto-oppaat opiskelevat monipuolisesti retkeilyssä tarvittavia taitoja, kuten ryhmän ohjaamista ja yrittäjyyttä. Tutustu aiheeseen tarkemmin...
|
|
Työelämä halutaan vahvemmin mukaan luonto- ja ympäristöalan koulutukseen
Alan oppilaitosten ja työelämän on tarpeen kehittää yhteistyötään. Työelämän edustajat tulisi saada vahvemmin mukaan työelämässä oppimisen suunnitteluun ja näyttöjen toteuttamiseen. Näytöt olisi myös hyvä toteuttaa ensisijaisesti työpaikoilla. Lue lisää...
|