|
Idea Nature Oy, Marttaliitto ry ja Yrttiaika Osuuskunta vuoden 2024 palkitut
Kuudetta kertaa jaettavien luontoyrittäjyyden tunnustuspalkintojen saajat julkistettiin valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä Oulussa. Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n vuoden luontoyritys -tunnustuksella muistetaan vuosittain luontoalan yrittäjyyden kasvun tekijöitä ja mahdollistajia. Tutustu tarkemmin palkinnon saajiin.
|
|
Suomen paras hunaja 2024 -kilpailun voitto Ouluun
Suomen paras hunaja kilpailun voitti tänä vuonna oululainen Raimo Tervola. Valinnat suoritti sadonkorjuuseminaarin seminaariyleisö, ja tilaisuudessa korostui kotimaisen hunajan monipuolisuus ja sitä tuottavien tarhaajien innostus työtä kohtaan. Lue lisää...
|
|
Luonnontuotteet kiinnostavat palkitun kuohujuoman valmistajaa
Rhubarb & Rose -luomukuohujuoma on saanut kunniamaininnan Luomuliiton Vuoden Luomutuote -kilpailussa. Palkittu juoma on kotimainen alkoholiton luomukuohujuoma, jossa käytetään luonnonmukaisesti tuotettuja kotimaisia raaka-aineita. Lue lisää...
|
|
Luontoalan erikoisammattitutkinto uudistustyön kohteena
Opetushallitus aloittaa luontoalan erikoisammattitutkinnon perusteiden uudistamisen. Tutkinnon uudistamisen pohjaksi toteutetaan taustakysely, ja tämän lisäksi muutostyön tueksi järjestetään myös avoimia työpajoja keväällä 2025. Lue lisää...
|
|
Korkeakouluyhteistyöstä tukea Päijät-Hämeen elintarvikealalle
Helsingin yliopiston hanke on selvittänyt, millaisia elintarvikkeita päijäthämäläinen kuluttaja haluaa ostaa? Samalla hankkeessa on kortoitettu, voisiko myös kuluttajat ottaa konkreettisemmin mukaan paikallisen yrityksen tuotekehitykseen? Tutustu tutkimustuloksiin..
|
|
Luonnontuoteala näkyvästi esillä Itä-Suomen Yrityskylässä
Kainuun monipuolinen luonnontuoteala on saanut hyvin näkyvyyttä Itä-Suomen Yrityskylässä Kuopiossa. Yrityskylän kautta tuhannet oppilaat ovat päässeet tutustumaan luonnontuotealan yrittäjän ammattiin ja siihen liittyviin mahdollisuuksiin. Lue lisää...
|
|
Luonnontuotepäivien seminaariaineisto on julkaistu
Luonnontuotepäivien aineisto on julkaistu. Tänä vuonna luennoilla tarkasteltiin luonnontuotteiden tuomaa sisältöä ja mahdollisuuksia palveluissa, myynnin ja jakelun lyhyitä ketjuja sekä tutkimuksen ja kehitystyön tarjoamia alan uusia mahdollisuuksia. Lue lisää...
|
|
Aitoja makuja -lehti on ilmestynyt
Marraskuun lehti on nyt luettavissa. Lehdessä on asiaa mm. tuotekehitysyhteistyöstä, myyntikanavista ja kansainvälistymisen haltuunotosta. Tämän lisäksi lehteen on koottu valtakunnallisten luomu- ja luonnontuotetapahtumien antia. Lue lisää...
|
|
Tutkimustietoa lähiluonnon hyvistä terveysvaikutuksista
Luonnonvarakeskus on selvittänyt luonnon terveysvaikutuksia ja niiden taloudellista merkitystä yhteistyössä THL:n kanssa. Tulokset ovat positiivisia, ja tutkimuksen mukaan ne saavutetaan kun luonto-ympäristöt ovat laadukkaita ja lähellä ihmisiä. Tutustu tuloksiin...
|
|
Kuusenkerkällä uutta makumaailmaa joulupöytään
Kuusenkerkkä on monipuolinen ja maukas luonnontuote, sekä vitamiini- ja antioksidanttipommi jolla voi rikastuttaa joulupöydän tuttuja makuja. Kuusenkerkkä tuo ruokiin väriä, ja antaa myös jouluruokiin metsäisen, hiukan sitrusmaisen aromin. Lue lisää...
|