aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 6/2024


Idea Nature Oy, Marttaliitto ry ja Yrttiaika Osuuskunta vuoden 2024 palkitut

Kuudetta kertaa jaettavien luontoyrittäjyyden tunnustuspalkintojen saajat julkistettiin valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä Oulussa. Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n vuoden luontoyritys -tunnustuksella muistetaan vuosittain luontoalan yrittäjyyden kasvun tekijöitä ja mahdollistajia. Tutustu tarkemmin palkinnon saajiin.

Suomen paras hunaja 2024 -kilpailun voitto Ouluun

Suomen paras hunaja kilpailun voitti tänä vuonna oululainen Raimo Tervola. Valinnat suoritti sadonkorjuuseminaarin seminaariyleisö, ja tilaisuudessa korostui kotimaisen hunajan monipuolisuus ja sitä tuottavien tarhaajien innostus työtä kohtaan. Lue lisää...

Luonnontuotteet kiinnostavat palkitun kuohujuoman valmistajaa

Rhubarb & Rose -luomukuohujuoma on saanut kunniamaininnan Luomuliiton Vuoden Luomutuote -kilpailussa. Palkittu juoma on kotimainen alkoholiton luomukuohujuoma, jossa käytetään luonnonmukaisesti tuotettuja kotimaisia raaka-aineita. Lue lisää...

Luontoalan erikoisammattitutkinto uudistustyön kohteena

Opetushallitus aloittaa luontoalan erikoisammattitutkinnon perusteiden uudistamisen. Tutkinnon uudistamisen pohjaksi toteutetaan taustakysely, ja tämän lisäksi muutostyön tueksi järjestetään myös avoimia työpajoja keväällä 2025. Lue lisää...

Korkeakouluyhteistyöstä tukea Päijät-Hämeen elintarvikealalle

Helsingin yliopiston hanke on selvittänyt, millaisia elintarvikkeita päijäthämäläinen kuluttaja haluaa ostaa? Samalla hankkeessa on kortoitettu, voisiko myös kuluttajat ottaa konkreettisemmin mukaan paikallisen yrityksen tuotekehitykseen? Tutustu tutkimustuloksiin..

Luonnontuoteala näkyvästi esillä Itä-Suomen Yrityskylässä

Kainuun monipuolinen luonnontuoteala on saanut hyvin näkyvyyttä Itä-Suomen Yrityskylässä Kuopiossa. Yrityskylän kautta tuhannet oppilaat ovat päässeet tutustumaan luonnontuotealan yrittäjän ammattiin ja siihen liittyviin mahdollisuuksiin. Lue lisää...

Luonnontuotepäivien seminaariaineisto on julkaistu

Luonnontuotepäivien aineisto on julkaistu. Tänä vuonna luennoilla tarkasteltiin luonnontuotteiden tuomaa sisältöä ja mahdollisuuksia palveluissa, myynnin ja jakelun lyhyitä ketjuja sekä tutkimuksen ja kehitystyön tarjoamia alan uusia mahdollisuuksia. Lue lisää...

Aitoja makuja -lehti on ilmestynyt

Marraskuun lehti on nyt luettavissa. Lehdessä on asiaa mm. tuotekehitysyhteistyöstä, myyntikanavista ja kansainvälistymisen haltuunotosta. Tämän lisäksi lehteen on koottu valtakunnallisten luomu- ja luonnontuotetapahtumien antia. Lue lisää...

Tutkimustietoa lähiluonnon hyvistä terveysvaikutuksista

Luonnonvarakeskus on selvittänyt luonnon terveysvaikutuksia ja niiden taloudellista merkitystä yhteistyössä THL:n kanssa. Tulokset ovat positiivisia, ja tutkimuksen mukaan ne saavutetaan kun luonto-ympäristöt ovat laadukkaita ja lähellä ihmisiä. Tutustu tuloksiin...

Kuusenkerkällä uutta makumaailmaa joulupöytään

Kuusenkerkkä on monipuolinen ja maukas luonnontuote, sekä vitamiini- ja antioksidanttipommi jolla voi rikastuttaa joulupöydän tuttuja makuja. Kuusenkerkkä tuo ruokiin väriä, ja antaa myös jouluruokiin metsäisen, hiukan sitrusmaisen aromin. Lue lisää...

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

Luonnontuotteista kaupallisia innovaatioita -työpaja

Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää ja kaupallistaa omia luonnontuotteisiin perustuvia innovaatioitaan.Työpaja järjestetään 26.11.2024 Seppälän Impilinnassa Kajaanissa. Lue lisää...

Webinaarisarja luonnonyrttien ja -marjojen viljelystä

Täydennyskoulutusta kainuulaisille maaseutuyrittäjille ja metsänomistajille.Webinaareissa käydään läpi luonnonyrttien ja -marjojen viljelyä, ja tuodaan esille myös alan uusia innovaatioita. Tutustu aiheeseen...

Makuja ja elämyksiä metsästä -seminaari ja minimessut

Päätöstapahtumassa pohditaan metsän ja luonnon merkitystä, ja minimessuilla pääset tutustumaan yrityksiin ja organisaatioihin. Seminaarin ja messun ajankohta on 3.12.2024, ja tapahtumapaikkana on kylpylähotelli Kunnonpaikka. Tutustu tapahtumaan...

Metsien luomukeruualueiden sertifiointi tutuksi -webinaari

Webinaarissa pohditaan, mitä vaikutuksia sertifioinnilla on kannattavuuteen ja yritystoimintaan. Webinaari pidetään 9.12.2024 etäluentona, ja se ei edellytä alan koulutusta tai kokemusta. Lue lisää... 

Luonnontuotealan keruuvakka koulutuksen -infowebinaari

Pääosin verkossa toteutettavassa koulutuksessa pääset täydentämään keruuvakkaasi raaka-aineen tuotannosta verkostomaiseen yrittäjyyteen. Koulutus alkaa infowebinaarilla 13.1.2025 klo 12-14. Lue lisää.

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›