aitoluonto.fi

AITOLUONTO uutiskirje 7/2024


Hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta!

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry kiittää jäseniä ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta ja toivottaa rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2025.

Metsästä makua lautaselle ja lasiin 

Ammattikeittiöille, yrityksille ja kotikokeille on nyt tarjolla metsän makuja sisältäviä reseptejä. Reseptit on kehitetty ja testattu MELLI-hankkeen aikana yhteistyössä Savon ammattiopiston leipomoalan opettajan ja opiskelijoiden kanssa. Tutustu uusiin resepteihin...

Metsähallitus on julkaissut uuden Luontoon -palvelun

Sivusto kokoaa valtakunnallisesti yhteen kaikki ulkoiluun liittyvät kohteet, reitit ja palvelut. Luontoon -palvelulla helpotetaan kohteiden ja reittien löytämistä, ja samalla palvelu auttaa myös retkien suunnittelussa ja luonnossa toimimisessa. Tutustu palveluun...

Suomalaisista puutähteistä haetaan ratkaisua kestävään sieniviljelyyn

Metsätieteen alan väitöskirjassa tarkastellaan mahdollisuuksia hyödyntää suomalaisen puunjalostusteollisuuden sivutuotteita kestävään sieniviljelyyn. Tutkimus keskittyy lakkakääpään, joka tunnetaan bioaktiivisista ominaisuuksistaan. Lue lisää...

Kysely luonnontuotealan yrittäjille 

Metsäkeskus järjestää kyselyn Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella toimiville luonnontuotteiden kerääjille ja viljelijöille. Vastauksia toivotaan niin kokeneilta alan toimijoilta kuin myös keruutoimintaa vasta suunnittelevilta. Lue aiheesta enemmän...

Kestävää ruokaa terveydeksi -kansalliset ravitsemussuositukset

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan uudet ravitsemussuositukset ohjaavat kohti kasvipainotteisempaa ruokavaliota. Suosituksilla pyritään lisäämään lautasille kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä täysjyväviljaa, palkokasveja ja kalaa. Lue aiheesta enemmän...

 


Luontoyrittäjyyteen & luonnontuotealaan liittyviä tapahtumavinkkejä

 

Kasveja panimoteollisuuden tarpeisiin -webinaari

Webinaarissa kerrotaan panimoteollisuuden tuotteissa käytettävistä kasveista, ja luennolla kuulet millaisia toiveita ja tarpeita panimoteollisuudella on makukasveista. Webinaarin ajankohtana on torstai 9.1.2025 klo 10–12. Lue lisää...

Luonnontuotealan keruuvakka koulutuksen -infowebinaari

Pääosin verkossa toteutettavassa koulutuksessa pääset täydentämään keruuvakkaasi raaka-aineen tuotannosta verkostomaiseen yrittäjyyteen. Koulutus alkaa infowebinaarilla 13.1.2025 klo 12-14. Lue lisää.

Kysytyimmät rohdos- ja maustekasvi -webinaarit

Webinaareissa tutustutaan muutamaan suosittuun rohdos- ja maustekasviin. Ensimmäinen webinaari on torstaina 16.1. 2025 klo 10–12. Toinen webinaari pidetään torstaina 23.1.2025 klo 10–12. Lue lisää...

 

 
 

 

Lisää poimintoja alaan liittyvästä uutisoinnista Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n

Facebook-sivuilla 

 

Uutiskirjeen on koonnut Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry.

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›

Poistu postituslistalta ›