AITOLUONTO -uutiskirje 7/2017
Luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivä
Tiistaina 9.5.2017 klo 8.45-16.15 Oulun yliopisto sali L8 (Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaa)
Kuivaus- ja laatupäivään kutsutaan mukaan kaikkia luonnon raaka-aineiden tuotannosta ja jalostuksesta kiinnostuneita. Aiheena erityisesti teknologia, laadunhallinta ja analytiikan ratkaisut. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä verkkolinkin kautta.
Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan..
|
|
Liity mukaan kansainväliseen LT-alan verkostoon
COST Action FP1203: European non-wood forest products (NWFPs) network -hankkeen yhtenä tavoitteena on ollut luoda eurooppalainen luonnontuotealan osaajien ja asiantuntijoiden verkosto. Kaikilla luonnontuotealan toimijoilla on mahdollisuus lisätä oma kuvauksensa sivuille.
Lue lisää..
|
|
Luontoyrittäjyysverkoston hallitus täydentyi
|
Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallitukseen valittiin uusia aktiiveja Järvenpäässä pidetyssä vuosikokouksessa. Uusina jäseninä hallituksessa aloittavat Mirka Olin (Ranolin Oy, Nord-T) Uudeltamaalta ja Heli Pirinen (Kainuun ammattiopisto) Kainuusta. Uudeksi varajäseneksi hallitukseen valittiin Asta Haapakoski (Luontarhurin Hunaja).
Lue lisää..
|
Kuusesta kehitetään terveyttä edistäviä tuotteita
|
Montisera, bioaktiivisia molekyylejä kehittävä raisiolainen lääkekehitysyhtiö, on patentoinut kuusen runkopuusta uutetun ja saostetun tuotteen, jonka on todettu eläinkokeissa auttavan lähes kaikkiin tunnettuihin alavirtsatievaivoihin.
Lue lisää..
|
Lakasta apua syövän hoitoon?
|
Pohjois-Suomessa sairastutaan paksusuolisyöpään muuta Suomea vähemmän. Se sai tutkijat kokeilemaan, voisiko selitys löytyä lakoista. ”Tietenkin myös muita eroja voi olla, mutta ainakin ero marjojen käytössä on selvä Pohjois- ja Etelä-Suomen välillä”, kertoo Helsingin yliopiston ravitsemustieteen osaston tohtorikoulutettava Essi Päivärinta.
Lue lisää..
|
Videot yritysryhmähankkeista
|
Webinaarit yritysryhmähankkeista elintarvikealalla on katsottavissa aitoluonto.fi -sivuilta. Reijo Martikainen Maaseutuvirastosta avasi yritysryhmähankkeisiin liittyviä rahoitusmahdollisuuksia erityisesti elintarvikealan näkökulmasta ja Kati Haipus, Yrttiaika ja Lassi-Pekka Väisänen, Elintarvikkeet yhdessä uusille markkinoille -hanke kertoivat omia kokemuksiaan.
Katso webinaarivideot..
|
|
Tapahtumavinkkejä
Kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivä 7.4. Pudasjärvellä
|
Oulun Seudun BiotalousLeader järjestää luonnon keruutuotteiden kuivurin rakentamisen ja keruulaitteiden infopäivän 7.4.2017 klo 11-30-15.00. Asiantuntijoina ja luennoimassa Markku Koistinen ja Tapani Rantapirkola Peskin Palvelut Oy:stä. Vielä tänään 3.4. ehtii ilmoittautua! Lue lisää ja ilmoittautumislinkki..
|
Työpaja raaka-ainetuotannosta 12.4. Limingalla
|
Arvopilotti-hankkeen järjestämä työpaja jakaa tietoa arvon muodostuksesta raaka-aineista lopputuotteisiin, luonnonkasvien viljely-mahdollisuuksista sekä tarvittavista raaka-aine- ja tuotemääristä kaupan kannalta. Ilmoittautuminen 5.4. mennessä! Mahdollista osallistua myös etänä. Lue lisää ja ilmoittautumislinkki..
|
Luento villiyrteistä Jyväskylässä 22.4.
|
Luonnosta lautaselle -koulutushanke järjestää luentotilaisuuden villiyrteistä Metsämme-messujen ja Wemmi kevätmarkkinoiden yhteydessä. Tilaisuudessa esiintyvät ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja ja ammattiretkeilijä Minna Jakosuo. Lue lisää..
|
Luonnon raaka-aineiden kuivaus- ja laatupäivä Oulussa 9.5.
|
Kattava ohjelma kuivausteknologiasta ja luonnontuotteiden laadunhallinnasta. Mukana yrittäjiä, kehittäjiä ja t&k-toimijoita. Tutustu tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan 2.5. mennessä! Lue lisää..
|
| | |
|