Tapahtuma |
|
LUONNONTUOTEALA – raaka-aineet jalostukseen ja liiketoiminta kasvuun! Kiitos osallistujillle! Esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen. Karjalaisen auditorio, Lehtitalo, Kosti Aaltosen tie 9, Joensuu 17.4.2018 klo 9.30-16.15 ... Näytä »LUONNONTUOTEALA – raaka-aineet jalostukseen ja liiketoiminta kasvuun!
Kiitos osallistujillle! Esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen.
Karjalaisen auditorio, Lehtitalo, Kosti Aaltosen tie 9, Joensuu
17.4.2018 klo 9.30-16.15
Luonto tarjoaa monia luonnontuotteita, joille on kasvavaa kysyntää niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla. Esimerkiksi nokkosen ja metsäsienten viljelyssä tai pakurin ja kuusen kerkkien keruussa tarjoutuu uusia ansainta- ja jalostusmahdollisuuksia.
Joensuussa 17.4.2018 järjestettävässä tilaisuudessa nostetaan esille keinoja tarttua luonnontuotteiden keruuseen ja tuotantoon. Raaka-ainetarpeita ja -ketjua eri näkökulmista tarkastelevien alustuksien ohella keskustelemme keinoista parantaa luonnontuoteraaka-aineiden saatavuutta jalostavien yritysten käyttöön.
Tilaisuuteen kutsutaan luonnontuotteiden keruusta ja jalostuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä alan kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.
Tervetuloa mukaan!
Ohjelma
9.30 Tervetulokahvit
10.00 Seminaarin avaus
10.05 Kehittyvä luonnontuoteala ja luomukeruun mahdollisuudet, Anne Ristioja, toimialapäällikkö, Lapin ELY-keskus pdf
10.30 Nokkosen viljelyn kriittiset pisteet, Bertalan Galambosi pdf1 & pdf2
11.45 Nokkosen käyttö ja terveellisyys, Anneli Salonen, Itä-Suomen yliopisto pdf
12.15 Lounas (omakustanteinen)
13.00 Luonnontuotealan raaka-aineketjut, Juha Rutanen, luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA pdf
13.20 Dalla Valle Oy, Zelia Dalla Valle pdf
13.40 Tuotantoa ja liiketoimintaa sienten viljelystä, Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus, SieVi-hanke pdf
14.00 Tauko
14.20 Näkökulmia kuusen kerkän keruun organisointiin, Jari Miina, Luonnonvarakeskus pdf
14.45 Keruutoiminnalla raaka-ainetta juomatuotteeseen, Pasi Kiiskinen, Kontiomehu Oy
15.00 Hanketuloksista uusia kasvumahdollisuuksia, Mikko Kurttila ja Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus pdf
15.25 Luonnontuotealan koulutusta ja tukea jatkojalostukseen, Anneli Salonen, Itä-Suomen yliopisto pdf
15:45 Loppukeskustelu
16.15 Tilaisuuden päättäminen
Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 12.4.2018 mennessä osoitteessa www.aitoluonto.fi/LUMOA/ajankohtaista
Tilaisuuden järjestävät valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA sekä Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hanke. Lisätietoja tapahtumasta antavat Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi ja Anneli Salonen, Itä-Suomen yliopisto, puh. 050 413 3763, anneli.salonen@uef.fi.
|
|
|
Info- ja keskustelutilaisuus |
|
LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN LOUNAIS-SUOMESSA Kiitos osallistujille, esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen. Maanantaina 6.11.2017 klo 9.00-12.30, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Kauttuan Ruukinpuisto, Eura. Luonto tarjoaa ... Näytä »LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN LOUNAIS-SUOMESSA
Kiitos osallistujille, esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen.
Maanantaina 6.11.2017 klo 9.00-12.30, Pyhäjärvi-instituutti, Sepäntie 7, Kauttuan Ruukinpuisto, Eura.
Luonto tarjoaa villiyrttejä ja monia muita luonnontuotteita, joille on kasvavaa kysyntää kuluttajien, ravintoloiden ja jalostavien yritysten suunnalla. Yhä useammin luonnontuotteita kysytään myös luomulaatuisina, erityisesti silloin kun tähdätään vientimarkkinoille. Raaka-aineiden saatavuus on kuitenkin keskeinen pullonkaula luonnontuotteisiin perustuvan yrittäjyyden ja tuotetarjonnan kasvulle.
Eurassa 6.11.2017 klo 9.00 järjestettävässä info- ja keskustelutilaisuudessa etsimme keinoja kehittää luonnontuotteiden keruuta ja tuotantoa erityisesti Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla. Raaka-ainetarpeita ja -ketjua eri näkökulmista tarkastelevien alustuksien jälkeen keskustelemme keinoista parantaa luonnontuoteraaka-aineiden saatavuutta jalostavien yritysten käyttöön.
Tilaisuuteen kutsutaan luonnontuotteiden keruusta ja jalostuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä alan kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.
Tervetuloa mukaan!
Ohjelma
8.45 Tervetulokahvi
9.10 Tilaisuuden avaus
9.15 Esittäytyminen
9.30 Kehittyvää liiketoimintaa luonnontuotteista, raaka-ainetuotannon näkökulmia, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti pdf
9.50 Yritysnäkökulma luonnontuotteiden hankintaan, Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy
10.10 Luomun ja luonnontuotealan kehittämistoimia ja mahdollisuuksia Satakunnassa, Johanna Pihala, Pyhäjärvi-instituutti pdf
10.25 Tauko
10.35 Luomukeruualueiden perustamisen käytänteet, Eija Vuorela, Youngfour Oy
11.00 Miten luonnontuotteiden keruu sovitetaan yhteen metsätalouden kanssa? Tapio Nummi, Suomen Metsäkeskus pdf
11.20 Kerääjän näkökulmia luonnontuotetoimintaan, Anna Nikkari
11.40 4H-järjestön toimintamalleja luonnontuotealalla, Anna-Kaisa Valaja, Suomen 4H-liitto pdf
12.00 Luonnontuotealan kehittäminen – mitä seuraavaksi? Keskustelua ja verkottumista
12.20 Tilaisuuden yhteenveto ja päätös, Juha Rutanen
Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 2.11.2017 mennessä osoitteessa www.aitoluonto.fi/LUMOA/ajankohtaista
Tilaisuuden järjestävät Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys, valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA, Lounais-Suomen metsäekosysteemipalvelut -hanke, Luomusertifioinnilla lisäarvoa -selvitys sekä Lisäarvoa yrttiviljelyyn -hanke.
Lisätietoja tapahtumasta antaa Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi
|
|
|
Keskustelutilaisuus |
|
LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN ETELÄ-KARJALASSA Kiitos osallistujille, esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen. Keskiviikkona 5.4.2017 klo 9.00-12.30 Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta. Tilaisuudessa käsitellään luonnontuotteiden keruun ja ... Näytä »LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN ETELÄ-KARJALASSA
Kiitos osallistujille, esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen.
Keskiviikkona 5.4.2017 klo 9.00-12.30
Lappeen Ruustinna, Kaukaankatu 2, Lappeenranta.
Tilaisuudessa käsitellään luonnontuotteiden keruun ja jalostuksen kehittämismahdollisuuksia ja -keinoja Etelä-Karjalan näkökulmasta sekä kootaan ajatuksia toiminnan jatkoaskelista alueella. Erityisesti paneudutaan raaka-aineiden saatavuuden parantamiseen sekä alan tuotekehityksen ja yrittäjyyden vahvistamiseen. Tilaisuuteen kutsutaan osallistumaan rahoittajien, alan kehittäjien ja yritysten edustajia sekä muita alasta kiinnostuneita.
Ohjelma
-
Tervetulokahvit
-
Tilaisuuden avaus ja esittäytyminen
-
Luonnontuotealan kasvunäkymiä, Anne Ristioja, luonnontuotealan toimialapäällikkö, Lapin ELY-keskus
-
Luonnontuotteilla on kysyntää ja potentiaalia, Juha Rutanen, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti pdf
-
Luonnontuoteala Etelä-Karjalan maaseudun ja biotalouden kehittämisessä, Leena Hyrylä, asiantuntija, Kaakkois-Suomen ELY-keskus pdf
-
Menestyksen eväitä etsimässä, Henri Karppinen, tutkimuspäällikkö, Saimaan ammattikorkeakoulu, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta pdf
-
Erotustekniikan mahdollisuuksia luonnontuotealalla Mari Kallioinen, tutkijaopettaja, Lappeenrannan teknillinen yliopisto pdf
-
Tauko
-
Yritysnäkökulmaa luonnontuotealan kehittämiseen ja alan raaka-ainehankintaan, Mikko Kaipia, operatiivinen johtaja, Kaskein Marja Oy
-
Kuinka nuoret saadaan innostumaan luonnontuotealasta – ajatuksia luonnontuotteiden tuotantoketjun kehittämisestä, Helena Herttuainen, aluejohtaja, Suomen 4H-liitto ry pdf
-
Luonnontuotealan kehittäminen – mitä seuraavaksi? Keskustelua ja verkottumista
-
Tilaisuuden yhteenveto ja päätös, Juha Rutanen ja Anne Ristioja
Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan keskiviikkoon 29.3. mennessä tällä sivulla olevalla verkkolomakkeella.
Tervetuloa keskusteluun mukaan!
Tilaisuuden järjestävät valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke (LUMOA) ja MMM:n rahoittama Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys yhteistyössä alueen toimijoitten kanssa.
Lisätietoja tapahtumasta antaa Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen(at)helsinki.fi
|
|
|
Keskustelutilaisuus |
|
LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN UUDELLAMAALLA Kiitos osallistujille. Esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen. Torstaina 23.3.2017 klo 13.00-15.30 Ravintola Huili, Rantakatu 6, Rantapuisto, Järvenpää. Luonto tarjoaa villiyrttejä ja ... Näytä »LUONNONTUOTTEET TALTEEN JA JALOSTUKSEEN UUDELLAMAALLA
Kiitos osallistujille. Esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen.
Torstaina 23.3.2017 klo 13.00-15.30
Ravintola Huili, Rantakatu 6, Rantapuisto, Järvenpää.
Luonto tarjoaa villiyrttejä ja monia muita luonnontuotteita, joille on kasvavaa kysyntää kuluttajien, ravintoloiden ja jalostavien yritysten suunnalla. Raaka-aineiden saatavuus on kuitenkin keskeinen pullonkaula luonnontuotteisiin perustuvan yrittäjyyden ja tuotetarjonnan kasvulle.
Keskustelutilaisuudessa etsitään keinoja kehittää luonnontuotteiden keruuta ja tuotantoa. Raaka-ainetarpeita tarkastelevien alustuksien jälkeen keskustelemme keinoista parantaa luonnontuoteraaka-aineiden saatavuutta ammattikeittiöiden ja jalostavien yritysten käyttöön.
Tilaisuuteen kutsutaan luonnontuotteiden keruusta ja jalostuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä alan kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.
Ohjelma
-
13.00 Tervetulokahvit
-
13.15 Tilaisuuden avaus ja esittäytyminen, Katja Misikangas, puheenjohtaja, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry
-
13.30 Luonnontuotteille on kysyntää, yrityskyselyn tuloksia, Juha Rutanen, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti pdf
-
13.45 Yritysnäkökulma raaka-ainekysymykseen, Mirka Olin, co-founder, Nord-T pdf
-
14.00 Ruokaa luonnosta – ajatuksia villiyrttien tuotantoketjun kehittämisestä, Helena Herttuainen, aluejohtaja, Suomen 4H-liitto ry, Etelä-Suomi pdf
-
14.15 Kommenttipuheenvuoroja sekä keskustelua ja ideoita jatkotoimista
-
15.30 Tilaisuuden yhteenveto ja päätös
Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 16.3.2017 mennessä osoitteessa www.aitoluonto.fi/lumoa/ajankohtaista
Tilaisuuden järjestävät MMM:n rahoittama Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys, valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA sekä Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.
Lisätietoja tapahtumasta antaa Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen(at)helsinki.fi
Tervetuloa mukaan!
Lisätietoa tilaisuuden pitopaikasta:
http://www.huilimaan.fi/yhteys |
|
|
| | |