Lapin liiton koostamassa elintarvikeohjelmassa kerrotaan Lapin elintarvikealan kehittämiseksi tehtävistä toimenpiteistä ja tavoitteista vuoteen 2025 mennessä. Ohjelmassa ovat mukana myös luonnontuotteet.
VTT:n ja Luken tiekarttatyössä digitaaliset palvelut mahdollistavat esimerkiksi pienten tuottajien yhteenliittymät ja pienten erien joustavan toimittamisen kysynnän mukaan.
Väitöskirja marjojen prosessiteknologioihin liittyen
Leenamaija Mäkilä tutki elintarvikekehityksen alan väitöskirjatyössään, miten erilaiset mehunpuristusteknologiat ja varastointi vaikuttavat mehujen koostumukseen sekä niiden kemialliseen ja aistittavaan laatuun.
Lukiolaisten mustikkalimonadi-ideasta syntyi oikea tuote
Nuori yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -kilpailun viime vuoden Etelä-Tapion lukiolaisten voittajaideasta on tullut oikea tuote I'm Blue -mustikkalimonadi.