Ajankohtaista

Artesaaniruuan avoimet SM-kilpailut


22.08.2017

Kuva TackorkAvoimet Artesaaniruuan SM-kilpailut järjestetään 4.-6.10.2017 Yrkeshögskolan Novialla, Raaseporissa. Toista kertaa järjestettävä kilpailu on avoin pohjoismaisille osanottajille ja tänä vuonna myös Baltiasta tuleville osallistujille. Viime vuonna kilpailuun osallistui noin 60 yrittäjää yhteensä 170 tuotteella ja esimerkiksi marmeladikisan voitti Tackorkin tyrnituote. Viime vuoden voittajat

 

- Tänä vuonna meillä on kymmenen eri kilpailukategoriaa ja kokonaista 46 kilpailuluokkaa, kertoo kilpailuneuvoston jäsen Jonas Harald, joka vastaa kilpailuluokista ja säännöstöstä. Uusia tuotteita tälle vuodelle ovat esim. hiilihappoiset juomat, liköörit, mätituotteet, sekä sinapit. Harald painottaa sääntöjen tärkeyttä. Pääraaka-aineiden on oltava paikallisia tai kotimaisia ja niiden alkuperän on oltava tunnettu. Lisäaineiden käyttö on tiukasti rajattua. Odotamme innolla aitoja ja toivottavasti myös innovatiivisia artesaanituotteita. Ennen 25. elokuuta ilmoittautuneista tuotteista peritään alhaisempi kilpailumaksu, Jonas Harad muistuttaa.

 

Kilpailu tarjoaa tuottajlle mahdollisuuden saada palautetta artesaaniruokatuotteilleen. Kilpailussa on kymmenen eri kategoriaa:

maitotuotteet, lihatuotteet, kalatuotteet, leipomotuotteet, marja- ja hedelmätuotteet, vihannes- ja sienituotteet, kylmät mauste- ja ruokakastikkeet, pikkupurtava, pohjoismaiset juomat ja innovatiiviset artesaaniruokatuotteet. Kymmenen tuomaristoryhmää arvioi kilpailevien tuotteiden ulkonäköä, koostumusta ja varsinkin makua ja tuoksua.

 

Nyt on vielä aikaa ilmoittaa tuotteensa Artesaaniruuan SM-kilpailuihin

Killpailun arviointi on rakentavaa ja auttaa tuottajaa kehittämään tuotettaan.

Ilmoittautumisaikaa on 10.9.2017 asti.

 

Lähde ja lisätietoja

Lehdistötiedote

www.novia.fi/mathantverkfm/fi/

 

Ann-Louise Erlund, Yrkeshögskolan Novia

Tapahtumasta ja seminaariohjelmasta tiedottaminen

Puh. 044 799 8406, ann-louise.erlund@novia.fi

 

Jonas Harald, Yritystalo Dynamo

Kilpailuluokista ja säännöstöstä tiedottaminen

Puh. 050 548 3400, jonas@dynamohouse.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi