Ajankohtaista

IN Mushroom-projektin loppuseminaari 14.11.


08.11.2017

IN Mushroom-projekti on Turun yliopiston johtama projekti, jossa mukana on myös Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Turun ylipoistosta mukana ovat elintarviketieteet sekä funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus. Projektissa tutkittiin suomalaisten kasvatettujen ja metsäsienten arvoaineita, prosessointia ja sen vaikutusta makuun, sekä markkinointimahdollisuuksia. Projektin kesto on 1.1.2016-31.12.2017 ja sen ovat rahoittaneet Tekes, Euroopan aluekehitysrahaston sekä alan yritykset.

Projektin loppuseminaari järjestetään tiistaina 14.11.2017 klo 10-15.30 Turun yliopiston elintarviketieteiden laboratorion tiloissa Arcanumissa, Vatselankatu 2:n toisessa kerroksessa.

 

Ohjelma

  • 10:00 Registration and welcome coffee

  • 10:20 Opening and introduction of the IN-Mushroom project, Professor Baoru Yang, Food Chemistry and Food Development, University of Turku

  • 10:30 Investigation of polysaccharides from wild mushroom Craterellus tubaeformis (suppilovahvero) MSc Gabriele Beltrame, Food Chemistry and Food Development, University of Turku

  • 10:55 Extracting polysaccharides from basidiomycete: the effect of the rupturing cell wall, PhD Jani Trygg, Food Chemistry and Food Development, University of Turku

  • 11:20 Sienten tulehdusvaikutuksista, Researcher Pertti Marnila, Luonnonvarakeskus

  • 11:55 LUNCH BREAK

  • 12:50 Flavor compounds and consumer tests of Finnish mushrooms: collaboration with the Jiangnan University (China), Professor Baoru Yang, Food Chemistry and Food Development, University of Turku

  • 13:15 Yield model for forest mushrooms - a case of an open data, MSc Kari Laasasenaho, Seinäjoki University of Applied Sciences

  • 13:40 Prosessoinnin vaikutus sienten makuyhdisteisiin, Professor Anu Hopia, Functional Foods Forum, University of Turku

  • 14:05 Kuluttajatestit sienituotteilla, MSc Katja Marttunen, Functional Foods Forum, University of Turku

  • 14:40 Discussion and afternoon coffee

15:30 Closing


Tilaisuus on avoin kaikille, mutta vaatii rekisteröitymisen ennen pe 10.11.17 klo 14:00 sähköpostitse osoitteeseen jani.trygg@utu.fi. Ilmoitathan myös erityisruokavaliosi!

 

Lähde

Turun yliopisto, Jani Trygg


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi