Ajankohtaista

Kipinää luonnonvarayrittäjyyteen yritysryhmähankkeesta


21.02.2018

Kolme ranualaisyrittäjää. Anu Tahkola, Tiina Torvinen ja Outi Lohi, aloittivat yhdessä yritysryhmähankkeen, jonka avulla he hankkivat yritystensä kehittämiseen tarvittavia asiantuntijapalveluja ja koulutusta. Hanketta hallinnoi Lapin Ammattikorkeakoulu.

 

Yritysryhmähankkeessa jalostetaan Anu Tahkolan kehittelemää Hillasauna-konseptia, jossa hyödynnetään Torvisen ja Lohen valmistamia tuotteita. Tarkoitus on saada aikaan valmis konsepti ja sopimusasiat siihen kuntoon, että konseptia voidaan tarjota myös toisten yrittäjien käyttöön. Hankkeessa on jo haettu Hillasaunalle tuotemerkkiä ja tarkoitus on saada aikaan kattavat sopimukset konseptin edelleen myymistä varten.

 

Tiina Torvinen taas valmistaa Kunnonmetsästäjä-tuotemerkillään mm. hillashampoota ja hillakasvovettä. Hillanlehdet ovat fermentoituina raaka-ainetta monenlaisille tuotteille, kuten teelle. Torvinen innostui asiantuntija-avun mahdollisuudesta hankkeen kautta. Torvisen mukaan tuoteturvallisuusanalyysejä varten tarvittavan aineiston kasaaminen arvioijalle oli iso työ ja voi olla, että ilman asiantuntija-apua se olisi voinut jäädä tekemättä.

 

Outi Lohi on kehittänyt tuotteita mm. ruusunjuuresta ja väinönputkesta. Lohen tavoitteena on myös saada tuoteturvallisuusselosteet muutamalle myyntiin tulevalle tuotteelleen. Yritysryhmähanke toimii Lohen mielestä myös sivutoimisen yrittäjyyden eteenpäin viejänä.

 

Ranuan luonnonvaratoimijoiden liiketoiminnan ja verkoston kehittäminen -yritysryhmähankkeessa tavoitteena on luonnonvaratoimijoiden liiketoiminnan kehittäminen suunnittelemalla ja kehittämällä hyvinvointialan tuotteita ja palveluita verkostoyhteistyönä. Hankkeessa selvitetään alan lupaviidakkoa, vahvistetaan asiantuntijaverkostoa sekä luodaan kestävää pohjaa liiketoiminnan tueksi. Hankkeessa tehdään tuotekehitys- ja testaustoimintaa sekä lupa-asioiden selvitystä laadukkaiden ja turvallisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi. Lisäksi hankkeessa tehdään kone- ja laiteselvityksiä sekä markkinointivalmisteluja ja alan messukäyntejä kehittämistyön tueksi. Hankkeen tuloksena syntyy uusia, laadukkaita hyvinvointialan tuotteita ja palveluita ranualaisena luonnonvaratoimijoiden yritysverkostossa.

 

Lähde

Lapin keino, Tuuli Kontio


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi