Ajankohtaista

Luomukeruualueilla monikäyttöä metsiin 23.11.


09.11.2017

Luomumetsistä moneksi -hankkeen seminaarissa kuullaan luomukeruualueiden laajentamisen etenemisestä, hyödyntämisestä ja mahdollisuuksista jatkossa. Metsänomistajille, matkailu- ja luonnontuotealan yrittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille suunnattu tilaisuus pidetään Mikkelin yliopistokeskuksen
auditoriossa (Lönnrotinkatu 7, Mikkeli) torstaina 23.11.2017 klo 9–16. Tilaisuus on maksuton.


Ilmoittaudu tästä:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/84247/lomake.html

 

Ohjelma
8.30 Ilmoittautuminen ja aamutee

 

9.00 LUOMUKERUU NYT ETELÄ-SAVOSSA JA SUOMESSA
Tilaisuuden avaus, Pirjo Siiskonen, puheenjohtaja, Luomuliitto
Luomumetsistä moneksi -hankkeen katsaus, Birgitta Partanen, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Kokemuksia selvittäjän sertifioinnista, luomukeruuarvoketjutyöryhmän ja toimialapäällikön terveiset, Eija Vuorela, asiantuntija, 4h/YoungFour Oy, Luomusertifioinnilla lisäarvoa -selvitys
Sertifiointiprosessi valvonnan näkökulmasta, Marja Pulkkinen, maaseutuasiantuntija, Etelä-Savon Ely-keskus
Luomukeruu ja metsänomistajat, Timo Leskinen, kenttäjohtaja, MTK metsä
Metsien monikäyttö ja luomu alueellisessa metsäohjelmassa, aamupäivän yhteenveto, Antti Heikkilä, aluejohtaja, Suomen metsäkeskus, Kaakkoinen palvelualue

 

11.00 Lounas (omakustanteinen)


11.45 AJANKOHTAISTA JA HUOMIOITAVAA
Ajankohtaista luomukeruutuotannon ohjeistuksessa, Sampsa Heinonen, ylitarkastaja, Evira, Luonnonmukainen tuotanto
Luonnontuotteiden verotuskysymyksiä, Sami Varonen, johtava veroasiantuntija, Verohallinto
Luomuluonnontuotteita markkinoille eri tavoin - lainsäädännössä huomioitavaa ja kokemuksia luomukeruutuotannosta, Jaana Elo, luomuviljelijä, Kamparsin luomutila ja MTK luomuverkoston pj.
Puhdistamo panostaa laatuun, Joni Laiho, perustaja, vientijohtaja, Puhdistamo – Real Foods Oy
LUMOA ja Aitoluonto.fi verkostoijana luomuluonnontuotteille, Juha Rutanen, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

 

14.00 Virkistystauko, luomuluonnontuotemaistiaisia


14.30 KATSE ETEENPÄIN JA MAAILMALLE!
Ready, Steady, Go! – kuinka kehitän tuotteeni vientimarkkinoille, Eeva-Liisa Lilja, projektikoordinaattori, Fennopromo Oy
Food from Finland -ohjelma vauhdittaa vientiä, Annaleena Soult, ohjelmapäällikkö, Food from Finland, Finpro
Lähde luomun matkaan! Päivän yhteenveto ja loppukeskustelu, Sari Iivonen, johtaja, Luomuinstituutti

 

Lisätietoja

Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Birgitta Partanen, birgitta.partanen@helsinki.fi, p. 044 5382248


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi