Ajankohtaista

Luonnontuotealan toimialaraportti 2017


12.05.2017

Toimialapäällikkö Anne Ristiojan koostama uusi luonnontuotealan toimialaraportti on nyt luettavissa http://www.temtoimialapalvelu.fi/files/2773/Luonnontuoteala_2017.pdf. Raportti antaa paitsi katsauksen alan toimintaan ennakoi myös luonnontuotealan liiketoimintaympäristön muutoksia tulevaisuudessa. Raportti antaa myös alan yrittäjille, kehittäjille tai yritystoimintaa suunnitteleville ajatuksia oman toiminnan suunnittelua varten.

 

Toimialaraportissa kerrotaan, että luonnontuotealan yritysten kokonaismäärä on noussut jo yli 750:n ja alan liikevaihto yli 300 miljoonan euron. Uusia alan yrityksiä on syntynyt eniten elintarvikkeiden valmistukseen. Uutta on myös se, että luonnontuotealan yritykset eivät ole enää niin keskittyneet Pohjois- ja Itä-Suomeen kuin aiemmin. Alan vahvuuksiksi Ristioja on kirjannut muun muassa arktisuuden, luomun, terveellisyyden ja raaka-ainepitoisuudet. Alan mahdollisuuksiksi raportissa todetaan esimerkiksi vienti, digitalisaatio ja uudet tuotekehitysinnovaatiot.

 

Raportissa kerrotaan, että alalla on keskusteltu paljon viime aikoina vahvan suomalaisen luonnontuotebrändin rakentamisesta, marjojen viennin kehittämisestä, luomukeruualueiden laajentamistarpeesta sekä luonnonkasvien raaka-ainekysynnän kasvusta.

 

 

 

Lähde

TEM:n ja ELY-keskusten julkaisu

Luonnontuoteala

Toimialaraportti 1/2017

Anne Ristioja

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi