Ajankohtaista

Luontoalan erikoisammattitutkinto ja tutkintonimikkeet


03.05.2018

Luontoalan erikoisammattitutkinto on uusi ammatillisen koulutuksen tutkintorakenteeseen 1.8.2018 tuleva laaja-alainen tutkinto. Tutkinnossa on luonnontuotealan ja luontokartoituksen syvällinen ammatillinen osaaminen. Luontoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa luontoalan palvelu- tai kehittämistehtävissä. Hän osaa soveltaa syvällistä tietoa luonnosta ja toimia luontoalan erikoisosaajana.

 

Luonnontuotealan osaamisalan suorittanut luonnontuotekehittäjä osaa ohjata ja koordinoida luonnontuotteiden talteenottoa ja kehittämistä. Hän osaa toimia alan verkostoissa ja erikoistumisensa mukaisesti toimia vahvana lajintunnistusosaajana tai toimialan kehittäjänä.

 

Luontokartoituksen osaamisalan suorittanut luontokartoittaja osaa suunnitella, toteuttaa ja raportoida luontoselvitystyön. Hän osaa tehdä lajisto- tai luontotyyppiselvityksen. Erikoistumisensa mukaisesti hän osaa soveltaa vahvaa luonto-osaamistaan erilaisiin tehtäviin tai tehdä alaan liittyviä paikkatietoanalyysejä.

 

Luontoalan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia yrittäjänä tai työntekijänä luonnontuotealan kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä tai luonto- ja lajistoselvitysten tekijänä.

 

Uuden tutkinnon myötä tutkintorakenteesta poistuvat luonnontuotealan erikoisammattitutkinto ja luontokartoittajan erikoisammattitutkinto. Näiden tutkintojen suorittamisen aloittanut opiskelija voi suorittaa tutkinnon loppuun näiden perusteiden (11/011/2015 ja 37/011/2015) mukaisesti 31.12.2021 saakka.

 

Lisätietoa tutkinnosta.

 

Lähde: OPH

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi