Ajankohtaista

Mobiililuvalla luonnontuotteita Metsähallituksen metsistä


07.11.2017

Kuva MetsähallitusMetsähallitus on aloittanut luonnontuotelupien myymisen mobiilisti metsätalouskäytössä oleviin monikäyttömetsiin. Henkilökohtaisen luvan voi ostaa puhelinsoitolla. Luonnontuotelupa oikeuttaa keräämään joitakin jokamiehenoikeuden piiriin kuulumattomia luonnontuotteita kuten kuusenkerkkiä, pakurikääpää, koivun lehtiä, pihkaa, sammalia ja havuja. Luonnontuoteluvalla voi tehdä myös vastoja ja kerppuja. Metsähallitus Metsätalous Oy:n maankäyttöpäällikkö Antti Maukonen kertoo, että mobiililupamenettelyllä halutaan helpottaa tällä hetkellä voimakkaassa kasvussa olevan luonnontuotealan yritysten raaka-ainehankintaa. Lupa hankitaan soittamalla puhelinnumeroon, jonka jälkeen asiakas saa tekstiviestinä lupaviestin ja lupa aktivoituu.

 

Lupatyyppejä on valittavana kaksi. Kolmen kuukaden lupa oikeuttaa keräämään tuotteita maksimissaan 50 kiloa tai 200 litraa. Vuoden kestävällä luvalla tuotteiden keruumäärä on yhteensä 200 kiloa tai 800 litraa. Lisäksi Ylä-Lapin metsätalousalueille myydään erillisellä mobiililuvalla eräitä muita luonnontuotteita. Kolmen kuukauden luvan hinta on 24,95 euroa, vuoden lupa maksaa 49,90 euroa. Hintoihin lisätään paikallispuhelumaksu.

 

Lupa ei koske suojelualueita. Metsähallituksen monikäyttömetsien sijainnin löytää Retkikartta.fi-sivustolta www.retkikartta.fi. Pohjois-Suomen valtion mailla myös joulukuusen voi hakea mobiililuvalla. Lisätietoja joulukuusiluvasta: www.metsa.fi/joulukuusilupa

 

Lähde ja lisätietoja
Metsähallitus Metsätalous Oy, maankäyttöpäällikkö Antti Maukonen, p. 0400 358340.
Ohjeet mobiililuvan hankkimisesta: www.metsa.fi/luonnontuoteluvat


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi