Ajankohtaista

Raportti mustikan markkina-arvosta


22.05.2018

Centria-ammattikorkeakoulun koordinoima Industry Nordic -hanke on julkaissut raportin suomalaisten tunnetuimman superfoodin mustikan markkina-arvosta. Julkaistun raportin tietojen ja asiantuntijalausuntojen takana ovat Anne Ristioja Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta, Simo Moisio Arktiset Aromit ry:stä ja Rainer Peltola Luonnonvarakeskuksesta. Raportilla halutaan auttaa pohjoismaisia kasvuun ja vientiin tähtääviä luonnontuotealan yrityksiä.

 

Raportissa kerrotaan, että maailmalla kuluttajat kiinnittävät paljon huomiota ostamiensa tuotteiden terveellisyyteen, laatuun ja turvallisuuteen. Pohjoismaisista luonnontuotteista löytyvät nämä ominaisuudet, mutta emme osaa vielä tarpeeksi hyvin hyödyntää niitä markkinoinnissa. Villimustikan pahin kilpailija maailmalla on tuotettu pensasmustikka, jonka markkinointiin on panostettu suuresti. Villimustikka ei kykene kilpailemaan hintatasollaan tuotetun marjan kanssa,  vaan ainoastaan laadulla ja korkeammilla tehoainepitoisuuksilla. Globaaleilla markkinoilla esille nousevat myös brändin ja tuotemerkin merkitys. Koska tuotteet ovat kalliimpia, ne on kohdistettava korkeisiin tuoteluokkiin ja yksinoikeuteen. Raportista nousee myös esille, että pakkaus on myös ratkaiseva osa kuluttajien kokemusta ja ekologisuus koetaan tärkeäksi.

 

Raportissa esitellään myös kattavasti potentiaalisia kohdemarkkina-alueita. Kysyntää riittää ympäri maailmaa, esimerkiksi Kiinassa arvostetaan suuresti pohjoismaisten tuotteiden puhtautta. Jalostettujen tuotteiden viennin lisääminen onkin tapa lisätä marjojen käyttöä metsistä. Raportista käy ilmi myös millaisia tuotteita kannattaa kehittää erilaisille kohderyhmille, esimerkkinä ikääntyvät, naiset, vauvat ja urheilijat.

 

The evaluation of global market demand based products concepts for selected berry powders/extracts -raportti

 

Lähde ja lisätietoja

Centria-ammattikorkeakoulun tiedote

Industry Nordic -hanke

Leena Favén p. 044 7250 273, leena.faven@centria.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi