Ajankohtaista

Seminaari luomukeruusta 7.2.


18.12.2017

Sibeliustalolla Lahdessa järjestetään 7.2.2018 klo 9.30-15. Luomukeruun mahdollisuudet -seminaari, joka valottaa luomusertifioinnin mahdollisuuksia Etelä-Suomen metsissä. Seminaarin järjestävät luomun koordinaatiohanke ja luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA. Seminaari on suunnattu metsänomistajille, metsäalan asiantuntijoille sekä hanketoimijoille.

 

Suomen luomusertifioitu keruuala on maailman laajin, noin 12 miljoonaa hehtaaria. Ala voisi olla huikeasti suurempikin, sillä lähes kaikki Suomen metsät olisivat sertifioitavissa luomukeruualaksi ilman että se rajoittaisi normaalia metsänhoitoa. Luomukeruu tarjoaakin uusia elinkeinomahdollisuuksia maaseudulle ja metsänomistajille. Maamme sertifioitu luomukeruuala sijaitsee toistaiseksi pääosin Lapissa ja Kainuussa. Etelä-Suomen metsillä on paljon omistajia, minkä takia sertifiointi on etelässä ollut työlästä ja luomukeruun mahdollisuudet siksi vielä lähes hyödyntämättä. Nyt Eviralta on tulossa uudet ohjeet, jotka selkiyttävät luomukeruusertifioinnin käytäntöjä ja tarjoavat uusia mahdollisuuksia myös Etelä-Suomessa.

 

Seminaari on maksuton. Ohjelma ja ilmoittautuminen: http://proluomu.fi/hankkeet/koordinaatiohanke-2015-2017/luomukeruun-mahdollisuudet-seminaari/. Seminaari striimataan myös suorana nettiin ja on katsottavissa tämän linkin kautta: https://prospectumlive.com/event/luomukeruu

 

Seminaarin jälkeen Luomufoorumi jatkuu hanketoimijoille suunnatulla työpajatyöskentelyllä. Lue lisää..


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi