Ajankohtaista

Uudistunut retkiruokaopas


10.04.2018

Alun perin vuonna 2002 julkaistun retkiruokaoppaan uudistuneen sisällön taustalla on agronomi ja kotitalousopettaja Niina Mayer sekä partiolippukunta Vesilahden Valkohännät, jotka Jaana Marttilan johdolla osallistuivat reseptien testaamiseen käytännössä. Ohjeissa on nyt aikaisempaa vahvemmin huomioitu kestävän kehityksen näkökulmaa ja satokausiajattelua sekä tuotu esille ruoan alkuperään ja reittiin liittyvää tietoa. Reseptejä oppaassa on noin 30 sivun verran. Lisäksi oppaassa on paljon tietoa retkiruoan suunnittelusta, ateriarytmistä ja energiantarpeesta sekä hygieniasta, juomavedestä, välineistä, jätehuollosta ja luonnonantimien hyödyntämisestä. Uudistamistyön rahoitti maa- ja metsätalousministeriö.

 

Päivitetyn oppaan retkiruokailuvinkit ja reseptit löytyvät Metsähallituksen luontoon.fi-sivustolta

http://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkiruoka

 

Lähde

Maa- ja metsätalousministeriön tiedote 10.4.2018


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi