Ajankohtaista

Uusi verkkojulkaisu helpottamaan elintarvikeyrittäjien arkea


11.09.2017

Turun yliopiston Brahea-keskuksen tuottama uusi verkkojulkaisu aitojamakuja.fi/foodservice avaa ammattikeittiöiden ja tukkujen uusien tuotteiden valintaprosessia ja asioita, joita pk-elintarvikeyrittäjän kannattaa ottaa huomioon ennen yhteydenottoa ostajiin. Sivustolla esitellään valintaprosessiin ja elintarvikeyrittäjyyteen liittyviä seikkoja erilaisten yhteistyöesimerkkien kautta sekä tekstimuodossa että videoilla. Mukana on myös kokemuksia tuotekortin käytöstä.

 

Projektipäällikkö Päivi Töyli kertoo, että julkaisu on luotu helpottamaan elintarvikeyrittäjän sekä ammattikeittiön ja tukun yhteistyön aloittamista. Yrittäjän on tärkeää miettiä, mikä on oman tuotteen lisäarvo ja erityisyys verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin. Tuotteen ja yrityksen tarinaa on hyvä miettiä jo etukäteen. Nykykuluttajat ovat kiinnostuneita tarinoista tuotteiden takana. Töyli jatkaa, että on myös hyvä huomioida, että liikkeelle voi lähteä pienemmässäkin mittakaavassa paikallisesti, jolloin tuotteet voivat olla tarjolla vain tietylle rajatulle alueelle tai asiakasryhmälle. Kaikkien osapuolien yhteinen tavoite on, että paikallisia tuotteita saataisiin tarjolle enemmän ja että erikoistuotteita haluavat asiakkaat löytäisivät omaan tarjontaansa sopivia tuotteita.

 

Sivuston materiaalin pohjana on Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hankkeen opas, joka on koostettu pääosin haastattelemalla suomalaisia tukkutoimijoita. Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä-hankkeen keskeiset yhteistyökumppanit ovat Päivittäistavarakauppa ry ja Foodservice-tukkutoimijat, maakunnalliset elintarvikealan kehittäjät sekä maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry. Hanketta toteutetaan vuosina 2015–2017 ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

 

Lisätietoja

Päivi Töyli, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus
Puh. 040 189 1929, paivi.toyli@utu.fi

 

Lähde

Turun yliopisto


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi