Tapahtuma



LUONNONTUOTEALA – raaka-aineet jalostukseen ja liiketoiminta kasvuun!

Kiitos osallistujillle! Esitysten kalvot on liitetty alla olevan ohjelman yhteyteen.

Karjalaisen auditorio, Lehtitalo, Kosti Aaltosen tie 9, Joensuu

17.4.2018 klo 9.30-16.15

 

Luonto tarjoaa monia luonnontuotteita, joille on kasvavaa kysyntää niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla. Esimerkiksi nokkosen ja metsäsienten viljelyssä tai pakurin ja kuusen kerkkien keruussa tarjoutuu uusia ansainta- ja jalostusmahdollisuuksia.

 

Joensuussa 17.4.2018 järjestettävässä tilaisuudessa nostetaan esille keinoja tarttua luonnontuotteiden keruuseen ja tuotantoon. Raaka-ainetarpeita ja -ketjua eri näkökulmista tarkastelevien alustuksien ohella keskustelemme keinoista parantaa luonnontuoteraaka-aineiden saatavuutta jalostavien yritysten käyttöön.

 

Tilaisuuteen kutsutaan luonnontuotteiden keruusta ja jalostuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä alan kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Ohjelma

 

9.30 Tervetulokahvit

10.00 Seminaarin avaus

10.05 Kehittyvä luonnontuoteala ja luomukeruun mahdollisuudet, Anne Ristioja, toimialapäällikkö, Lapin ELY-keskus pdf

10.30 Nokkosen viljelyn kriittiset pisteet, Bertalan Galambosi pdf1 & pdf2

11.45 Nokkosen käyttö ja terveellisyys, Anneli Salonen, Itä-Suomen yliopisto pdf

 

12.15 Lounas (omakustanteinen)

 

13.00 Luonnontuotealan raaka-aineketjut, Juha Rutanen, luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA pdf

13.20 Dalla Valle Oy, Zelia Dalla Valle pdf

13.40 Tuotantoa ja liiketoimintaa sienten viljelystä, Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus, SieVi-hanke pdf

 

14.00 Tauko

 

14.20 Näkökulmia kuusen kerkän keruun organisointiin, Jari Miina, Luonnonvarakeskus pdf

14.45 Keruutoiminnalla raaka-ainetta juomatuotteeseen, Pasi Kiiskinen, Kontiomehu Oy

15.00 Hanketuloksista uusia kasvumahdollisuuksia, Mikko Kurttila ja Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus pdf

15.25 Luonnontuotealan koulutusta ja tukea jatkojalostukseen, Anneli Salonen, Itä-Suomen yliopisto pdf

15:45 Loppukeskustelu

16.15 Tilaisuuden päättäminen

 

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan torstaihin 12.4.2018 mennessä osoitteessa www.aitoluonto.fi/LUMOA/ajankohtaista

 

Tilaisuuden järjestävät valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA sekä Mahdollisuuksia jatkojalostukseen -hanke. Lisätietoja tapahtumasta antavat Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, puh. 040 5737 568, juha.rutanen@helsinki.fi ja Anneli Salonen, Itä-Suomen yliopisto, puh. 050 413 3763, anneli.salonen@uef.fi.

 


Takaisin ajankohtaisiin
 

Ilmoittautumislomake

Nimi *
Sähköposti *
Yritys / Organisaatio
Osallistun
Erityisruokavalio
Kommentteja aiheeseen liittyen

Lomakkeen lähetyksen varmennuskoodi *
Syötä kuvassa oleva numerosarja. Jos et pysty lukemaan numeroita, lataa uusi kuva

Pakolliset kentät * 

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi