Ajankohtaista

Benchmarking-matka Japaniin


24.09.2018
Benchmarking-matka Japanin luonnontuote ja lääkinnällisten sienten markkinoihin ja toimijoihin

Erikoissienten tuotannon arvoketjun kehittäminen -hanke järjestää tutumismatkan Japaniin 9.-16.12.2018. Matkan tavoitteena on avata yhteyksiä suomalaisille yrityksille Japanin markkinoille ja pohjustaa alkavaa kaupantekoa yritysten välillä. Matkalle toivotaan mukaan suomalaisia yrityksiä, jotka jalostavat ja tuottavat erikoissienituotteita tai muita luonnontuotteita sekä luonnontuotealan kehittäjäorganisaatioiden edustajia. Mukana matkalla on suomea ja englantia puhuva japanilainen konsultti auttamassa yhteyksien luomisessa.

 

Benchmarking-matkan organisoiva hanke kattaa järjestelyistä ja konsulttipalveluista syntyvät kulut. Osallistujat kustantavat matkalippunsa ja majoituksensa. Näiden arvioidut hinnat ovat: Helsinki-Tokio-Helsinki lennot 800-1000 €, majoitus Tokiossa 5 yötä, 100-150 €/yö. Lisäksi Tokion sisällä matkustamisesta syntyvät julkisen liikenteen kulut.

 

Alustavia kiinnostuksen ilmaisuja toivotaan sähköpostitse: Hannu Piispanen, hannu.piispanen@propakuri.fi. Ilmoitus ei ole sitova, sen avulla ennakoidaan osallistujien määrää valmisteluissa. Hannu antaa lisätietoja matkasta myös puhelimitse, puh. 040 5020 381.

 

Vientiin keskittynyt toinen hanke - Pakuri ja metsien erikoissienet - nimisuojan turvin vientiin pyrkii toteuttamaan toisen vierailumatkan Japaniin vuoden 2019 tai 2020 aikana. Myös tällä matkalla ovat käytössä konsulttipalvelut. Matkojen muodostama kokonaisuus on erittäin hyvä tilaisuus lähteä rakentamaan ja syventämään henkilökohtaisia suhteita kauppakumppaneihin Japanissa. Tämä on monesti edellytys kaupankäynnille Japanissa.

 

Erikoissienten tuotannon arvoketjun kehittäminen -hanke on valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston rahoittama. Sen toteuttajat ovat Pro Pakuri ry ja Luonnonvarakeskus. Pakuri ja metsien erikoissienet - nimisuojan turvin vientiin -hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama hanke. Sen toteuttaa Pro Pakuri ry, Ruralia-Instituutti ja Luonnonvarakeskus.

 

Kuva: ProPakuri


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi