Ajankohtaista

Ideakilpailu: Luonnontuotteiden keruun edistäminen


27.08.2018

Tiedätkö kätevän keinon kerätä kuusen kerkkiä? Oletko miettinyt, miten pihkaa tai tuoreita koivun lehtiä saataisiin näppärästi kerättyä? Nyt on mahdollisuus tuoda ideat esiin. Samalla voit vaikuttaa keruun kannattavuuteen sekä suomalaisten luonnontuotteiden kilpailukykyyn.

 

Ideakilpailuun kutsutaan suomalaisia henkilöitä, tiimejä ja yrityksiä esittämään ratkaisuja luonnontuotteiden keruun tehostamiseksi. Esitettävien uusien menetelmien odotetaan:

- parantavan keruun kustannustehokkuutta

- mahdollistavan entistä suurempien raaka-ainemäärien liikkeelle saannin

- toimivan kestävästi, turvallisesti ja luontoa säästäen

- mahdollistavan luonnontuotteiden keruuseen perustuvan liiketoiminnan

 

Menetelmän tulee soveltua esimerkiksi jonkin seuraavan luonnontuotteen keruuseen: metsämarjat ja -sienet, kuusen kerkät, nokkonen, koivun lehdet, maitohorsma, mesiangervo, kanervan kukat, katajan marjat ja versot, mustikan ja puolukan lehdet, ja pihka. Kilpailussa keskitytään nimenomaan luonnosta kerättäviin tuotteisiin.

 

Kilpailuaika on 17.8. - 31.12.2018. Kilpailuun ilmoitetut ideat arvioi alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo ja kilpailun voittajat valitaan joulukuussa 2018. Tuomaristo valitsee osallistujien joukosta 1-3 palkittavaa ideaa ja palkintojen yhteissumma on 3000 euroa.

 

Lue lisää, tutustu kilpailun sääntöihin ja jätä ideasi: https://biotalouskampus.fi/ideakilpailu

 

Kilpailun järjestävät Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry, Arktiset Aromit ry ja Suomen metsäkeskus.

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi