Ajankohtaista

Kalan nahkaa ja puuta pakkausmateriaaleihin


25.11.2019

Luonnonvarakeskus kirjoittaa pakkausmuoveja korvaavien biomassojen tutkimuksesta. Luken erikoistutkija Sari Mäkinen sanoo, että ”pakkaamisella on valtava vaikutus elintarvikkeiden hy­gieniaan ja säilyvyyteen. Tuore­tuotteilla oikeanlainen pakkaus lisää säilyvyyttä päivillä, muilla kylmätuotteilla puhutaan vii­koista”. Biopohjaisia elintarvikepak­kauksia voidaan jalostaa hyvin monenlaisista materiaaleista. Puun kuori, puuaine, peltobio­massa, kalan nahka ja suomut sekä teurastusjätteet soveltuvat kaikki raaka-aineeksi. Mäkisen mukaan ei ole kuitenkaan järkevää lähteä liik­keelle siitä, että rajoitetaan voimakkaasti muovin käyttöä ennen kuin korvaavat ratkaisut ovat olemassa. Tällä hetkellä jalostamista saattavat haitata mm. kustannukset suhteessa muovin käyttöön.

 

Lähde

Luonnonvarakeskus


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi