Ajankohtaista

Makumatkalla Lapissa -julkaisu


02.05.2018

Makumatkalla Lapissa - Ideoita paikallisen ruokaperinteen hyödyntämiseen matkailussa -julkaisun tavoitteena on herättää ajatuksia, välittää tietoa ja rohkaista lappilaisia toimijoita luomaan uusia elämyksellisiä ruokamatkailutuotteita raaka-aineiden tuottajien ja matkailutoimijoiden yhteistyöllä. Julkaisussa on tietoa ja esimerkkejä siitä, miten paikallisia raaka-aineita voitaisiin nykyistä enemmän hyödyntää matkailussa. Mukana ovat myös luonnontuotteet.

 

Julkaisu on tuotettu Lappilaisia makuelämyksiä matkailijalle – lähiruokaa lautaselle -hankkeessa, joka päättyi 30.4.2018 (Maaseuturahoitus, Lapin ELY-keskus). Julkaisussa esitellään hankkeen tuloksia ja hankkeen aikana esille tulleita hyviä esimerkkejä ja käytäntöjä, haasteita ja mahdollisuuksia. Hankkeessa on mm. selvitetty, mitä lähiruoka on ja miten sitä voi hyödyntää matkailussa, mitkä ovat ajankohtaiset ruokamatkailutrendit ja ilmiöt, millaista lisäarvoa lähiruoka voi tuottaa sekä millaisia lappilaisia raaka-aineita on saatavilla ja ketkä niitä tuottavat.

Lähde ja verkkojulkaisun osoite:

Milla Hirvaskari, Heli Ilola, Ritva Saari & Mirva Tapaninen (toim.)

Matkailu, ruoka ja luonto 5/2018

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-316-222-8 (pdf)

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi